keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Pakkaspannari.

Välliin tullee kummallisija mieltekoja. Tämmösenä pakkaspäivänä ei kauvaa tarttennu miettijä, mitä sitä laittas ehtooevvääks Mummelile ja tieten ittelle kans. Pannari ohheleppo tehä ja maistuu. Varsinki, kussihen vetelee pintaan vaikka kevyvesti sokeroituva kermavaahtova ja, ja, ja, noooh, laittaskohan vaikka hillahilloo...Vai laittaskoha kermantilale tiikerijäätelövä, sehän sopis pakkasen kaveriks.

Kaikki ossaa pannarija tehhä. Ukan pannarisa taikinasa oli tänhään kuus luomukanammunnaa, vajjaa litra punasta maitova, isohko rippaus hienoo merisuolaa, pari kämmenpohojallista hienova sokerija ja oisko ollu 3-400 rammija vehenäjauhova. Niija tesivverran kuohukermaa, jota sattu olleen avattu purkimpuolikas kylymijösä. Ainheet sekasi semmosela pamiksivispilälä, joson semmone rautalankaterä.

Vispattu taikina leivimpapperin pääle syväle pellile ja pelti heti kaatamisejjäläkiin sähköuuniijjoka on kerinny valamistelujen aikana kiivetä kakskaksviislämpötillaan.

Uunisa ninkauvan, että se kunnola kohuvaa ja muuttuu kauniirruskeeks. Oisko ollu vajjaan vartin, kellova en kattele.


Kuvvaammalttas Mummelija oottaa. Tai taitaa se viisaampi olla hiukkase kulumasta maistaa, etton ainekset sattunnu tasapainoo.

Tukikohasta Naruskan pakkasennätystä pannarinkans juhulistamissiin tähä. Kakskytäneljäpilikkuseittemä.

5 kommenttia:

 1. Jeps kyllä pannari tekisi poikaa. Pikkupakkasta pitelee täälläkin:)

  VastaaPoista
 2. Nää ruokapäivitykset on muuten kivoja vaan alkaa pannarihammasta nykkii kolottaa...Hillahilloo nam+++

  VastaaPoista
 3. Minen tiijä mikä meijän uunissa on vikana kun pannareista tulee semmosia lötköjä. Ai että muistelen aikanaan kotipaikan naapurin tätin tekemää pannaria joka ehken parasta mitä on koskaan tullut syötyä... Savossa 14,4 miinuksella.

  VastaaPoista
 4. Mika, munaa liian hintsusti. Ja taikinan koostumus aineijen sekottamisen jäläkiin on Savommualla pielesä. Semmostaku se mälli on pellile kaataissa ninko rakennuspuolelta vaateri tai muottipuolelta kipsivelli, niin lämpötilat kun uunissa on oikeen, niin nousoo ninko hissi. Tai veri päähä. Ja ikuna enoo mittään nostatteluaineita leivonnasa käyttänny. Muuvala kyllä...

  VastaaPoista
 5. Minäpä pijän nämä opit korvantakana - tiijä vaikka vatkuloisi munija pannariin tulevana viikonloppuna!

  VastaaPoista