sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Talveen valmistaudutaan.

Kuutisen viikkoa tästä taaksepäin on Tukikohassa ollut kaikenlaista kengänkuluttajaa Mummelin ja Ukan rattona. Vielä on ennen lokakuun loppua viimeisenä lokakuun viikonloppuna vuorossa nuorison metsäpelileiri.

Sitä odotellessa on vuorossa kuitenkin normaalitahdista poikkeava viikko Mummelin ja Ukan kalenterissa. Nimittäin häättömät häät Sveitsissä. Häitä ei näillä näkymin ole, mutta keväällä varatut lentoliput käytetään tulevalla viikolla ja tehdyt matkasuunnitelmat kuitenkin toteutetaan ilman häitä.

Tulkoot talvi sillä välin Naruskalle, jos tullakseen on. Ensimmäiset rännänroippeet on tälle päivää parin metsästäjän silmin Naruskajärven pohjoispuolella jo nähty, joten oli aika vaihtaa talvirattaat Mummelinkin autoon ennen huomista siirtymistä Rovaniemelle tiistain lentoa odottelemaan. Ukalla oli renkaanvaihdossa apulaisena nuori pulttipyssyn käyttäjä Loimu, jolta homma käyttikin hienosti. Tuleehan muutaman päivän päästä mittariin jo yhdeksän vuotta.

Vävypoika Sami kierteli aamupäivällä Naruskajokivarressa. Joestakin jotenkin huokuu syksyn vaihtuminen kohta talveksi.

Eipä haittaa, vaikka talveksi muuttuisikin poissa ollessamme. Seuraavat päivitykset saattavat tulla vaikkapa Zermatista, johon on suunnitteilla yksi pysähdyspaikka Alppimaassa.
Tukikohasta viimeisiä reissukamppeita pakkailemisiin tähän.

4 kommenttia:

 1. Toivotan hienoa Sveitsinmatkaa Teille. Matkamuistoksi Sveitsinreissulta ehdotan Ukalle alppitorven hankkimista. Luulisi alppitorven kulkeutuvan käsimatkatavarana lennolla, jos lentoyhtiöllä ja kanssamatkustajilla riittää hyvää tahtoa.
  Oispa komiaa herätä Tukikohdassa alppitorven henkäykseen.
  Sitäpaitsi alppitorven ääni voi kuulua jopa 10 kilometrin päähän, joten Ukka voi tarjota herätyspalveluita jopa Kotalankylään asti

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia toivotuksista. Suunnitteilla on kahentoistametrin mittaisen alppitorven osto. Sopiihan se koneeseen sisälle, kun työntää sivuikkunoista ulos. Hyvinkin se Kotalankylään asti kuuluu, kun melkeen Pulkkaviijan risteykseen ylttyy täältä se töräyspää...

  VastaaPoista
 3. Hyvä hankintasuunnitelma. Ehdotan kuitenkin, että alppitorvi sidotaan koneen pituussuunnassa koneen katolle kuormaliinoilla siten, että torven puhallussuu on koneen etupään suunnassa. On komiaa, kun kotinatkan lennonaikana Sveitsitä Suomeen kuuluu Eurooppaa halkova alppitorven herätysääni.

  VastaaPoista
 4. Olen myös ymmärtänyt, että alppitorvi, on useita metrejä pitkä, joten eiköhän se ole syytä laittaa ruumaan ja töräytellä vasta sitten perillä ja jos Lastenlapset ovat kylässä, voi oikeaan tunnelmaan päästä, laittamalla mieluiten Kirjastosta lainatulta vinylilevyltä, taikka Netistä soimaan Pokelan Perheyhteisön legendaarisen kappaleen "Kuvakirja Alppimaasta." Ja kuulostaa mielenkiintoiselta tuo Metsäpelileiri, eli mistähän siitä löytyy lisätietoja ja olipas jotakin tuo Säädös kahvinkeittimistä, eli kumma juttu! Onneksi, ei ole edelleenkään omaa kahvinkeitintä, vaan Löfberg:in vitospaahtoasteen kahvi, säilytetään pakkasessa, josta se sitten siirtyy varustukseen, johon kuuluu terästermoskannu, jonka päällä suppilo, jossa se suodatinpussi, johon annostellaan kahvit, kiehautetaan vesi vedenkeittimellä, josta se sitten kaadetaan hitaasti suppilon läpi pannuun, eli sinäänsä sama idea, kuin kahvinkeittimellä keitettäessä. Saas nähdä, kieltääkö EU sellaisenkin systeemin käytön, mutta sitä toivottavasti ei odotellessa, toivotetaan täältäkin hyvää Matkaa ja laittakaahan sitten alppitorven ääntä tännekin tulemaan videolta.

  VastaaPoista