torstai 19. lokakuuta 2017

Kolome Karhutunturija päällekkäin asentopaikasa.

Karhutunturi on 518 metrijä. Olemma Mummelin kansa kiivenny junalla rapijaan tuhanteevviitensattaan metriin. Zermatti on paikkakunnalle paiskattu nimeks. Ja tuosa näköettäisyyvelä on muuvan Matterhorni, jotei tähänasti ole päässy näkkeen kuvvalokuvisa.

Eikä sellakija ennää iltapäivälä näkyny, kuse peitty piliviin. Eikäsole ihimekkään, ku sen korkeus on 4478 metrijä. Eviittinny lähtee sinne kiipeen, kunei sieltä kuiten olis nähny mittään.

Voimma jo tähämmennesä kertynneistä kokemuksista suositela paikallista junayhtijötä. Hyvät ja täsmällisentuntuset on aikataulut. Ei ole vaihoisa liikaa aikaa, mutta hyvin kerkijääki hengästymäti. Ja ohojeet on selekeitä, vaikka asemat on isoja.

Tuosson Mummelin kamerala muutama kuva puoliltapäivin. Sillovvielä Matterhornillaki oli hiukka näkösällä.Täälä met kaikemmaalaisten immeisten kans ihimetellään maaliman menova. Kiinalaisilakkaan ei näje ennää suusuojija naamasa eesä. Ommeinaan ohutta ja puhasta vuoristoilimaa ja puhtaana pyssyyki, kukkaikki nelipyöräset kulukee sähkölä, ninko tieten junaki.

Huomena lähemmä tältä pistoraiteelta takas. Seuraavija seikkailuja ei vielä tiijä...

Zermatista ohuveen ilimaan totuttelemissiin tähä.


2 kommenttia:

  1. Voi mahoton miten ihania maisemia, KIITOS!!! Aina tulee ikävä Sveitsiin ja Itävaltaan kun tällasii kattelee. Siskoni asui parikymmentä vuotta tuolla Sveitsin maisemissa, vaude teitä :-)))

    VastaaPoista