tiistai 3. lokakuuta 2017

Kymmenkunta vuotta selevinpäin.

Viina lähtee päästä, mutta kollous ei lähe. Viinalluulis kymmenesä vuojesa olleen meleko tarkkaan palanu poies päätä haittaamasta. Ei oottullu nin tarkkaan ennään seurattuva, millon viimeks on tullu ryypättyvä, mutta sattumalta puhhuin paripäivää sitte muutaman Mikkelimmiehen kans. Sekun lopetti viinajjuonnin kolomisenkuukautta ennemmua, nin kerto kymmenevvuojen paalun ohittunneen alakukesästä. Siitä Ukka voi laskee, että loppukesästä tuli kymppi täyteemmullekkin.

On se tavallisen ihimeellinen juttu, mihivvuojet ihimiseltä näinä pula-aikoina oikeen karkaa. Tuntuu ihassiltä, että toissapäivänä lakkasin viinaverova maksamasta. Tupakkiverommaksamisen ninkin muistan paremmin, sekun tapahtu vuonna 1981 elokuun sinäpänä, kuvvesilintuja sai ruveta ampuun. Soli kaheskymmenes sillon, lienee vieläki.

Molemmat pahheet loppu tostavaan. Malporoaskit työnsijjonkun Martinkylän asukkaan ihimeteltäväks maantiele, kunolimma appiukon kans matkustamasa Nuortinkairaan kalale kolomekspäivää. Valittelin Nikille, että päätä särkee nihhelevetisti, ei sulla sattus olleen asperiinija matkasa. Appiukko totes vaan, että justhantuota Tepoilinpaarista Saukoskelta näytit päänsärkylääkettä ostavan. Kattelin repsikampenkile hiukka sennäkösenä, että siitäkhän se päänsärky johtuu. Nikki kehu, että hällä loppu pääjjyskytykset samana päivänäku oli tupakihheittänny pois. Sillaise loppu sit Ukallaki. Puolenkytä toppaa Volovoamatsonin kolomijoikkunasta maantiele ja piste. Sillehhommale.

Viinajjuonti loppu ensiks kolomeksviikkova. Sittesseuraavaks kolomeksviikkova ja ninetteempäin. Nytei tartte ennää viikkoloita, eikä vuosijakkaan laskee, eikä juhulija. Tai oikeestaavvoi juhulija jokapäivä.

Eikaikki voi sillai lopetela viinajatupakkiverommaksuva. Eitää yhtijö pyöri, josei joku maksa. Turhasta. Siksmää enempi kannustanki kaikkija polttaan ja ryyppään mielumminko lopettaan. Tai emmää oikeestaan kannusta kettään tekkeen mittään. Jokkainen hallitkoon omija käsijään. Josei niitä hallitte, nin aina on tupakkija huulesa tai viinapullo.

Moon jäläkikätteen koittannu tehhä ittelleni semmosta listaa, että mikkä HYVÄT työt ilimammuuta olis jäänny tekemäti, josen niitolis helevetimmoisesa humalasa teheny. Se lista ommulla vieläki tyhyjä. Eikä nuitole muijenkaallistoja näkyny, vaikkolen joskus asiajasta jollekki maininnu ja listaa vonkunnu.

Minerruppee tuomariks kellekkään. Entartte onnitteluja enkä osanottoja. Tää selevä ja savustavappaa elämäntapa vaan tuntuu ihammukavalta näinki. Taaplataavvaan tyylillämme ittekkukin. Kaikkija tarvitaa.

Tukikohasta vilosohvoinnit tälläkertaa tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti