maanantai 2. lokakuuta 2017

Pannappa tähänki äkkinäine...

Jos joku eppäilee, etteivä nykkyisennuorison evustajat ole hyväsä kunnosa, nin vääräsä ova. Ainakijjos otethan otanta Aaltoyliopiston opiskelijoista. Net kiersit semmosellenkin viikolloppuva vasten viimoperjantaina, että siihessaa lähtijä toinenki taaplaamaan.

Heilloli ensittarkotuksena hilippasta vain kakskytäkuuskilometrijä Sorsatunturila mutkin Sorsajokivartta, muttei net oikeen voinu Sorsale sielä perilä lähtee kiipeemään, kussielä olit hernerokkasumu. Sitä sammaa saakelin sumuva, joton piisannu toistaviikkova. Joku korkijapaine, jollon normaalisti aurinko killottaa, Vaannyt ei. Sumuva ja sumupilivesä aamusta iltaan.

Onneks on puhelimet. Ryhmävvetäjä soitti Ukale. Kysymys kuulu, voiskhan hyö lähtee käveleen Kekkoserreittijä Nuoluskurule, misä het vois tavata sen toisemporukan, jokon retkeilemäsä Tuntsajojen sillalta Kuskoivale. Met Mummelin kanssa kattelimma tilannetta Rovaniemeläisesä huoltoaseman paarisa ja teimmä arvijota. Linnuntiematkaa Sorsalta tullee kakskytäkilometrijä, ja reittijä pitkivvielä kuus viiva seittemänkilometrijä pääle. Ja sieltä vielä puolenkytä kilometrijä linjurile, joka oottaa Tuntsantielä Kuskoivarristeyksesä.

Kilometrikkuultuvaan kysäs tyär porukalta, lähemmäkö pisemäle reitile. Ja päättiväkkans lähtijä. Yks puhelinsoitto tuli Ukale vielä matkalta, kunniistä näytti, että poloku johtellee jossainkohtaa liikaa ittään. Ukka osas tietenneuvoo, että taaplakkaa vaan menneen, kyllä se lopulta Kuskoivale tullee. Hiemammutkittellee kairasa sopivija kulukuväylijä pitki.

Ja niinet hilippasiva lenkin, kaikki. Olit kuulema viimeselä viijjeläkilometrilä marssilaulut raikunu kairasa kaikila kielilä, elivissiin parilakymmenelä. Oli meinaan kansaivvälistä nuorisova.

Se tekkee kaikinesa nelisenkytä kilometrijä. Son päivämatkaks äkkinäisele paljollaisesti. Ja kokeneellekki. Kovakuntosta sakkija, pakko myöntää.

Olinet eilen Luostolellähtijessään ilosela mielelä kaikki. Olivannähäneet ruskaa ja sumusija Lapimmaisemija iharriittävästi. Ja Ukka sai nuorilta neitosilta pihasa lämpösijä hallauksija. Kaikilta tyttöiltä. Kolomattakymmentä. Onneks Mummeli olit Hautakyläsä työnsyrjäsä...Poijjaat vain käteltii.

Tukikohasta kymmentä mettästäjjää vasurila huoltelemissiin tähä.

1 kommentti: