tiistai 31. lokakuuta 2017

Lumen ja jään vuoro.

Lumet maahan ja pikkupakkanen päälle, viitisentoista astetta. On luvannut pariinkymppiin ja allekin lämpötiloja, mutta sepä ei haittaa. Kunnon talvesta kannattaa nauttia ainakin siihen asti, kunnes ne viime vuosien kaljamakelit vievät tämän kauniin mennessään. Toivotaan, ettei niin kävisi.

Kallelassa piti käväistä huoltoreissulla, kun myöhään syksyllä perimmäiseen makuukammariin alkoi tunkeutua jostain rakosesta ampiaisia. Niitä myrkyteltiin ihan kotikonstein, eli raidia kehiin, kuten mainoksissa. Ja raatoja sinne olikin syntynyt jonkin verran. Imurin ruokaa.

Mummeli käytti Ukan imurisession hyödykseen kameran kanssa. Tietysti. Ja jälkeä syntyikin, kuten kuvista päätellä voitte. Aika hienoja, pakko myöntää. Eikä niitä ole muokattu yhtään, eli hyvin piirtää Canon Power Shot G7X. Tämän saa ymmärtää vaikka mainokseksi, vaikka Canon ei meitä sponsoroikaan.Paluumatkalle lähtiessä oli pimeys jo laskeutunut Kallelan maisemiin. Lopputyönä Ukka sai niskansa täyteen pakkaslunta, kun piti Posti-Jussin linkotraktorin peilejä varjella potkimalla lumen painamat koivunlarvat tyhjiksi lumen painosta. Lumenpudottelu näimmä tarttui kameralle myös. Huomisen jälkeen Kallelaan kuljetaan taas lingottua tietä pitkin, kunhan Jussi muilta linkousreissuiltaan siellä joutaa käväisemään.

Tukikohasta talvesta tässä muodossaan tykkäämisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti