lauantai 28. lokakuuta 2017

Meinasin alakaa nykyaikaseks.

Jokapaikka on täynnä kaikemmaaliman letivaloja. Net väittää, että letivalot on kovempija kestään kuivvanahammalliset lamput, net hehkulangat. Tämmösen majapaikan omistaja joutuu seisoon palopäällikön eessä asennossa aina, kun se tarkistaa majapaikan poistumisvaloja. Nepittää olla kunnosa tai muuton ei hyvä heilu. Ja niitä pallaa täsäkin talosa paljollaisesti, syytä entiijä. Ja net ei ole ilimasija. Rahala niitä kuiten onneks vielä saa.

Aukasin taas kertaallee leipäläpeni kirkola Konevinkisä. Kyselin, että eikös tätä tämmöstä kakskytäneljävvoltin lamppuva olis olemasa letinä. Tyär lupas ottaa asijasta selevää. Ja otti kans. Ja tilas, ja ilimotti Ukale, että nyt niitä saa. Ja sain kans. Seittemän niitä tarvihtee täsä talosa.


Net on erkoisennäkösijä, muttei ostajakkaammikkään maaliman tavallisin ole. Ja eikun vaihtaan. Oli niisä hiukka eri nummeroita, kuvvertailin niitä. Mutta ruuvasin köökistä ensmääsen vanahan poies ja ruuvasin uuven letin tilale. Voemahoton, miten oli kommee ja kirkas valo siinä. Ja eikun seuraavaa irrottaan. Ja sitten kolomatta. Ja sittenneljättä. Mutta se neljäspä ei ennää syttynykkää, kuvvanahan olin kiertänny pois ja ruuvannu letijä tilale. Aattelin tieten, että vijallinen leti lähetetty vinokiikarijen maasta. Ja eikun hakeen köökistä seuraavata.

Sillon huomasin että eihäntäälä talosa pala ennää vanahat, eikä uuvet poistumislamput. Kaikki olit pimijät ninko yö. Joten eikun sähkökaapile kattomaan, mikä mättää. Ei löytynny mittään sulakepalova, eikä muuta. Esmin kaappi piti sitten aukasta, mutta siitä ei polliisikoulutuksela ymmärä hevompaskaa. Joteneikun iltamyöhäsoitto putkimies Ropposele, jokon kiinteistöhemmoja. Se neuvo muutamala mittarila mittailemmaan, mikä sielon vikana. Ja vikkaa ei löytynny. Uuvet löyvetyt sulakkeet olit ehejät kans.

Tälleaamuva ottiin sitte kuvat esmikaapista sisältä. Lähetin net muutamale hyväle kaverile, jokon säähemmo ja oikija sähköasentaja. Son Heikki. Heikki löysi heti kuvasta yhen mustan ruuvin, jonka takana se sano olevan kans sulake. Ja oli kans. Ja palanu nin, että tyhymempiki ymmärs. Viereiserruuvin takkaa löyty reservisulake, jokoli ehejä, semmone lasiputkimalline. Senko ruuvasimpaikallee, nin valaistus palas hätälamppuihi. Net letit oli jo tähämmennesä riisuttu poijes ja vanahat hyvät hehkulankaset tilale.

Syytä ei sähkäri palamisele osannu kertova. Putkisähkäriki ties, että johonki net letit passaa, mutta johonki ei. Ja tähän talloon tuohompaikkaan näjemmä ei.

Pysymmä hehkulangasa, nin säilyy välilöisä palopäälikönki kanssa...


Tukikohasta vanahaammalliin elelemissiin tähä.

2 kommenttia:

 1. Män rikki tuossa viime talvena sellainen jalkalamppu missä 300w polttimo ylhäällä, vähän niinko yleisvalona telkkaria khtellessa ja korvasin sen 40 lampun ledivalonauhalla. Sähkölasku otti ja laski 8ekee/3kk, kohtuullinen säästö kun lasku oli aiemmin kuuenkympin korvilla.
  Meinaakko raportoia sveitsinreissusta, mummelin kuvat ainaski kiinnostas?

  VastaaPoista
 2. Näisä kulukuvaloissa ei watit merkkaa paljova, kun net lankapolttimot on viiswattisija. No on se ledi pienempi teholtaan, kunon vain ykswattinen, mutta muuten saattavat olla hintavampia, hintaa en vielä ees tiijä. Aikomus on kokkeilla vielä uuvelleen, kun se sulake on voinu pallaa niin kovin monesta syystä.

  Sveitsinreissu on työnalla muuttumassa blogiksi, ehkä lähisinä päivinä...

  Ukka

  VastaaPoista