maanantai 9. lokakuuta 2017

Kielletyt perkolaattorit.

EEUU kiels käyrät kurkut, mutta veti sittettakas. Nyssaa taas kurkku olla käyrä.

Perkolaattorisäännöt onnyt niilä hampaisa. Ninko tiijätte, nyjjos ostaa kahavinkeittime kaupasta, nin sillä ei oikeestaa tehe mittään. Ei ainaskaan perkolaattorila. Vanahammalliset perkot saatto pittää päälä nimmonta tuntijako halus. Ja siinei menny kahvee ees muutako paremmaks, kunei se pääse ilimottuun. Ja keittäisä se oikeesti kiehuu ja assuu sitten valamiina seittemäsäkymmenesäviijesäasteesa. Nykyset EEUUsääntöpannut sammuu hetkohta, kukkahavi niilä kiehahtaa. Ja samontien alakaa kahveejjähtymine. Semmonempeli ei vetele. Ei ainakaa Tukikohasa, misä päiväaikaan pittää aina olla kuumaa kahavetta pannusa.

Onneks löysivvielä Torilta yhemmyyjän, jolloli kaks entiaikasta perkolaattorija myynnisä. Lahesa. Ja onneks sattu olleen muuvan Perkolaattori-Pentti tulosa Naruskale Lahenkautti mettile, nin sain ostettuva perkolaattorit kurriiripostiin. Pentti tuli Tukikohtaan perkot sylisä ja luovutti net Ukale. Sejjäläkiin se muuttu taas Lintu-Pentiks.


Kumpiki vanaha meillä uus perkolaattori toimii ninko unelma. Pienemmäsä vehkeesä on oikeen vanahanaikane johtokuumennus, eikä siinole mittäävvalova ees ilimottamasa ja hällyyttämäsä mistää. Se ei haittaa. Johantuon näkkee, että jos johto on kiinne, nin sillon se on päälä. Ja toisesta isommasta näkkee valosta, että son päälä. Ja kahave pyssyy kummassaki kuumana. Ja hyvänä. Juhulamokka, se pannukarkijasta keitetty.

Nyppärjätään täsä talosa jokuvuos etteempäin. Perkolaattorija onnyt nelejä kappaletta. Ja net kaikki on siltäaijjalta, kunei EEUU ole vielä asijoisa päässy sössimää. Ihime, että tämmösijä vanahoja käytettyjä saa vielä ostaa iliman linnatumijova.

Tukikohasta kahavenkeittoon pikkuteräksiselä nätilä pannula lähtemissiin tähä.
2 kommenttia:

  1. Oi teittii siellä pohjosessa, kiva kun tuosta naapurista Lahesta on löytynyt oikeita perkolaattoreita, pysyy teitil kahvi kuumana.Apu oli nuinkin lähellä minnuu joten terveisiä Heinolasta, vesisateen ääreltä :-))

    VastaaPoista
  2. Kaverilla hyvä konsti kaffen kuumana ja hyvänä pitämiseen - se laittaa valamiin kaffen sellaiseen vatiin jossa pohjalla vettä ja levyllä pitää, on kuin vesihauteessa siis. Ekaa kertaa maistoin ja kysyin jotta kauanko on ollu levtyllä ni sano jotta nelisen tuntia ja oli kuin vasta keitettyä. Kallis tapa mutta kuiteski... Eu ny sotketkeentuu kaikkeen joutavaan...innoissani äänestin aikoinaan kyllä. nyt saattasin äänestää ei, vaan ei tuosta ny enää pois hypätä ilman kauheaa vääntöä.

    VastaaPoista