perjantai 16. joulukuuta 2016

Kuura kertyy vikapaikkoihinkin...

Postikorttimaisemat ovat Naruskalla. Koivujen oksilla on parisenttinen kuura ja metsät ovat kauneimmillaan. Säät ovat olleet ilmiölle mitä suotuisimmat. Jos maisema saa säilyä jouluun asti, niin eipä voi kauniimpaa toivoa.

Yksi paikka kuitenkin on, missä kuura aiheuttelee säähemmolle ongelmia. Tuulimittari se ei tykkää, jos sen herkkiin osiin kertyy kuuraa. Sepä lakkaa pahimmillaan pyörimästä kokonaan.

Piti taas Ukan rohkaista hurja luontonsa ja kiipeillä hiukan katon korkeimmalle lappeelle. Tällä kertaa käynti sujui ongelmitta. Tuulimittarin tanko käännähti vaakatasoon puhdistusoperaation ajaksi, ja taas mittari puhdistettuna mittausasemiinsa tanko pystyssä.Maisema ei nyt kaipaa tuulta, eikä nollakeliä. Tuulimittarille se on sama, tuulee tai on tyyntä. Puhtaana se mittaa sen, mitä mitattavaa on. Ja tarkasti.

Tukikohasta tyyntä kuuramaiseman säilymiseksi toivomisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. Älä nyt hyvä mies urheile siellä katolla ettei satu tapaturmaa.
    Kyllä teitin siellä kelpaa joulustella. Toista se on täällä.

    Näkykös jostakin osoitteesta Ukka se lumimäärä mitä siellä tarkalleen on?

    VastaaPoista
  2. Moro. Ei urheilla, vaan harrastetaan varovaisesti. EWN:n sivuille päivittyy Tukikohan lumimäärä, jonka päivitän sääohjelman automaattisiin tietoihin manuaalisesti, kun käyn lumimittarilla tilanteen katsastamassa. Tiedot löytyvät tuosta linkistä: https://euweather.eu/toplist.php?lang=fi . Se on erinomainen linkki, koska siellä näkyvät vuorokauden ylimmät ja alimmat lämpötilat sekä yksityisiltä että Ilmatieteen laitoksen asemilta ja ekstrana vielä tiesääasemilta Suomessa. Siellä näkyvät myös kaipaamasi lumisentit niiltä asemilta, jotka ovat kymmenen kärjessä listoilla. FMI Naruskan asematiedoissa tuossa linkissä http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/Salla?parameter=4&map=snowdepth&station=2745 on mittausaseman sentit näkyvissä reaaliajassa, jos asemaa ei näy toplistalla.

    VastaaPoista