lauantai 10. joulukuuta 2016

Honkataidetta koteihin.

Sattuipa Ukan silmiin tutun näköisiä honkavarjostimia päivänä muutamana Tori.fi -sivustolla. Muisto oli rapian kolmenkymmenen vuoden takaa Onkamosta, missä kokousteltiin ja pideltiin virkamiesten juoksukilpailuja sun muita Onkamon rajavartioseman partiomajalla.

Nyt ovat ajat muuttuneet ja partiomaja on siirtynyt Sallatunturin matkailukeskuksen lähialueelle yksityiseksi loma-asunnoksi. Ja siellä alkujaan olleet honkavarjostimet tulivat myytäviksi. Ukka osti niitä pari kappaletta. Toinen on suunnitelmissa ripustaa Kallelan tupakeittiön kattoa koristamaan ja toinen ripustettiin jo tänään Mummelin kanssa Tukikohan saunan pukuhuoneen kattoon.

Nämä honkateokset ovat kemijärveläisen taiteilija Urpo "Upi" Kärrin taattua työtä. Taideluomia uniikkikappaleita.Sielläpä voi nyt saunan päälle honkavalaistuksessa siemailla vaikka saunaoluen...

Tukikohasta lauantaiasaunaa lämmittämisiin tähän.


2 kommenttia:

  1. Kattovalaisimet näyttää hienolta, plttääpä käyvä moottoripyörällä paikan päällä katsomassa tulevana kesänä. Naisten puukot hienoja ja sekin Australijankävijälle toimitettu puukko oli vastaanottajansa mukaan eri hieno ja jatkokommentti puukon arvioinnin jälkeen .oli, että mennään ens kesänä Naruskalle saunomaan.

    VastaaPoista
  2. Teretulemas vaan tänne Ukkenheim-museoon...tämä on jo täällä valmiina. Ja sauna lämpiää päivittäin ja jos saunojia piisaa, niin vaikka 365/12/24/7...

    VastaaPoista