sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vedet vappumarssilla.

Ihmisvirtoja ei vappumarssilla liioin näillä perillä enää näy. Taitaa olla sama ilmiö hiukan joka puolella Suomenmaata. Punaliput ja Ladat ovat kadonnutta kansanperinnettä. Julkisuudessa Kemijärven Pikkarainen on kaverinsa kanssa ainoa, joka on julkisesti tiedotusvälineissä aatettaan julkisesti tunnustanut. Vallassaan. Aikansa kutakin.

Eipä jouda vappumarssien puutetta perään haikailemaan, kun on niin paljon muuta ja mukavampaa seurattavaa. On nimittäin kesä tulossa Naruskalla ja muuallakin Lapin perukoilla sellaisella vauhdilla, että liekö ennen juuri nähty.

Yhtäkkiä päivälämpötilat ovat kiipeilleet lähemmäksi pariankymmentä kuin kymmentä astetta. Lumien sulamiselle sellaiset lämpötilat tietenkin antavat ennätysvauhdit. Paitsi vesistöihin, haihtuu lumista varmuudella leijonaosa myös taivaan tuuliin. Pihamaakin kuivaa niin sukkelaan, ettei ikunakuunapäivänä.

Mummeli hiihteli viimeisiä hiihtoretkiä tälle keväälle. Ei ollut kunnolla hanki enää tavan suksia kantanut, mutta jokivarressa kääntymässä Mummu kameroineen kävi. Kuva kertoo lahjomatonta kieltään siitä, että Naruskajoki on luonut jäänsä ja nousemassa mahdollisesti kovaankin kevättulvaan. Tämä tapahtunee tilastollisesti pari viikkoa normaalista etuajassa.Kuusamoa myöten etelästä päin katsottuna ovat järvienkin jäät loppuneet. Muutama Keski-Suomen mies oli yritellyt pilkkireisulle Kuusamon järville, mutta sinne ei kalalle ollut pysähtymistä. Niinpä puolentusinaa pilkkimiestä oli jatkanut matkaansa kohti Suomen kylmintä kylää oletuksin, että sieltä voisi jäätä vielä löytyä.

No, joesta ei enää, mutta muutama puhelinsoitto pilkkitietäjille, niin varmistui Saukkojärvessä vielä olevan jäät pilkkikunnossa. Sinne tämä Tukikohdassa yöpynyt puolitusinajengi aamusta lähti. Ja kun ei heistä ole sen koommin mitään kuulunut, niin voisi olettaa heidän paistattelevan päivää jäällä, mitä tänne tulivat hakemaan.

Ukka juhlistaa työn juhlaa pikku työsuorituksella. Pitää nimittäin vaihtaa Lexukseen kesärattaat alle. Jos vielä talveksi pyörähtää, niin saahan nuo vaihdettua takaisin päin.

Tukikohasta hankivalkoista Valpuria pitelemisiin tähän. Senttejä metsässä vielä 26.

1 kommentti:

  1. Hyvää Vappua sinne, toivotellaan täältä lähes tyhjästä helsinkiläisasunnosta, josta keskiviikkona muutto Rovaniemelle, kunhan löytyisi lopullinen ratkaisu sängylle, kirjoituspöydän tuolille ja -pikkupöydälle, joita SPR-Kontti, ei huolinut tahrojen takia, kun heillä ei ole puhdistusmahdollisuutta. Jos ei muuta, niin Sorttiin, joka tuntuu hassulta, kun ovat muutoin ehjät. Olen kuullutkin, että sielläpäin on lähes hellettä, joten näkee sitten, kun sinne tullaan!

    VastaaPoista