torstai 26. toukokuuta 2016

Puusavotassa uudempaa ja vanhempaa päkättiä.

Tukikohdan ja Kallelan polttopuusavotassa tarvitaan halkomakoneita ja niitä pyörittäviä traktoreita. Linko-Jarkolla on olemassa museorekisterissä oleva Massikka. Se on parina päivänä rallattanut takapihalla pikkupuiden katkomisessa ja halkaisussa. Pieniä ongelmia oli halkomakoneen hydrauliikan säätöjen kanssa, mutta ne tulivat kuntoon kotivoimin.



Moilasen Jussi karautti kartanolle ei vielä museorekisterissä olevalla Valmetin tosi isolla traktorilla, joka on ollut hänellä käytössä vasta parisen viikkoa. Ukka käväisi tämän laitteen ohjaamossa. Voi sanoa heti, että saattaisi olla ajamaton paikka, jos tätä jättiläistä pitäisi alkaa siirrellä. Ukan iso halkomakone näyttää tämän Jussin traktorin perässä lähinnä lelulta...

Tänään syntyi takapihalle Kallelan mökkipuuta jonkun kokoinen keko. Siinäpä kuivahdelkoot jonkun aikaa ennen siirtoa Kallelan liiteriin. Jovain niillä saunaa ja takkaa jonkun kerran jokivarressa lämmittää.



Pikkupuuntekoa jatkellaan vielä huomenna. Viikonlopulla keskitytään sitten enempi metrisiin, jotka käsitellään Ukan museohalkomakoneella. Sillä isolla pienellä.

Tukikohasta talkooeväslistaa suunnittelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti