sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Halakovarasto täynnä, autotallille lähöt.

Parit päivät aamusta ehtooseen, niin nelisenkymentä kiintova naruskalaista koivuva joutui antautummaan halaki ja pinnoon. Ukala ei nyt ole autotallija ennenko talaven tullen taas poltellaan autommentävä reikä peltikatoksen alle.

Nelejällä miehelä mentiin nämä talakoot. Minijä Raisa käväs sevverran kokkeilemasa Ukan halakomakonheen toimintoja, että tietää, misä voima jyllää...

Vielä jäi pikkupuusavottata nousuviikole, mutta sais ensiks hiukan puotela alemmaks nuita hellekelijä. Tuola Ilimatieteellaitoksen asemala oli kuulema tänhään ollu valtakunnan kuumin paikka. Aika helevtinkuumaa oli tyvenesä kelisä takapihallaki Tukikohasa.

Maittija oli nollakaljale kaikila, kuttännään oli vuorosa vielä kotijoajo Rovaniemele. Ja eilenki oli enempi maittija alakoholivappaile juomile. Nämei ole humalaisehhommija...

Ukka ja Mummeli kiittää talakoovoimija. Kiitoksija keittijön pyörityksestä Evalle, Raisale ja Mummelile. Tyhyjällä vattalla ei halako nouse, eikä halakokärri kule. Ja sitte kiitos velekkupoika Jukale, Kasperin kaverile Poutsile ja Kasperile. Ja Samuelile ylleispoikajantusena olleilusta. Niija Alakurtivvieraile kans, jokka kokkeili hommaa myöski.

Mummeli otti muistivvirkistämiseks pikkupätkää viteollekki, nin paremminnäkkee, mitä halakohomma rantteela Tukikohasa tarkottaa.Yhtää sormee ei katkennu, eikä muutakaa vahinkoo liijon tullu. Huolellista porukkaa.

Tukikohasta viilijämpijä kelijä oottelemissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. On siinä umalla taas puita kerrakseen. Eiköhän noilla taas siälläkin seuraavan "talven" pärjää. Laittasitko ukka viälä kalastuslupa asiaa ja hinnastoa tälle vuodelle esille. Olis tarkoitus tossa vajaan parin viikon päästä taas tulla niille vesille. Elikkä tarkoitus kalastella naruskajokea järveltä alaspäin. Ja eikös luvan saa teiltä siitä tukikohdasta ostettua? Tuntsa jääpi luultavasti kalastamatta kun vaatii viälä sen erillisen mettähallituksen luvan. Ei kärsi ihan joka lupaa ostella kun tarkoitus on pyöräillä/kalastella viikko naruskan maisemissa. Kiitos jo etukäteen. Ps: toivotaan että 3 viikko taas lämpenis sielläkin.

    VastaaPoista
  2. Pääasia on, että on, jolla lämmitysjärjestelmää lämmittää, eli puita, jotka mukavasti järjestelmässä humisee, kuten koivun tapana on, vielä ehkä yhdistettynä myös uuden kylmäkoneen rentouttavaan hurinaan, vaikkka kuunnellen saunanlauteilla.

    VastaaPoista