keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Vanhaa korjattava eestä ja takkaa.

Ennätyspitkä paussi tänne kirjoittelussa. Pientä telskettä ja monta paikkakuntaa on sopinut menneeseen viikon pätkään. Petäjävesi-Mikkeli-Jaala-Lieto-Petäjävesi ja niin edelleen. Toisella osapuolella on reitillään jo takaisin Naruska, sitten Rovaniemi-Helsinki, huomenna Reykjavik ja niin edelleen.

Onneksi ei ihmisiä ole tarvinnut ehostella ja korjailla matkan aikana, vaan Ukan vanhaa Lexusta. Sitä hiukan paikattiin ruosteraiskauspaikasta peräkontista. Ja se kun saatiin parissa päivässä kuntoon pohjatöineen ja maalauksineen, niin vielä piti Turussa vaihtaa tuulilasi. Sen vaihtaja taisi olla tullut alunperin Tallinnasta. Eli paikkakuntia piisaa.

Huomenissa pitää kierrellä vielä Jyväskylän kaupunkia, jos sieltä sattuisi löytymään vanhukselle muutama erikoismutteri, että saadaan takalasinpyyhkijä vielä paikalleen ja pelaamaan. Maalihomma on onneksi valmis.

Näillä mennään. Ukka yrittää kotiutua viikonloppuun mennessä. Halkohommaa, halkohommaa ja halkohommaa...

Ennen kotiutumista on luvassa vielä hautausmaakeikka tekopitäjässä. Pitää mennä verestelemään hautausmaanhoitajan entistä kesäduunipaikkaa ja kunnostella puolenkymmentä sukulaishautaa.

Vastankin voisi täällä tehdä kotisaunan lauteille, mutta vielä ei ole ehtinyt pysähtyä paikalleen niin pitkäksi aikaa...

Anoppilan Tukikohasta nokka kohta kohti pohjoista kääntelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti