keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Puolvälin krouvisa.

Ukka jos joutuis sahhuumieheks, nin yhen päivän sahhaussessijon jäliltä ei tuommonen rapijan nelejänkymmenen kiintokuution koivuläjä satavarmasti olis puolivälliin asti sahattu. Mutta nyton.

Ukalleiole tarvinnu ku hakija kirkolta reservilaippa ja parit terät ja hiukka vaseliinija kärkipyöräle. Pyörä joutuu tuommosesa kasasa aika ahtaale, kussaha huutaa täysilä ja on koko aijjan leikkaamasa jottain runkuva.

Eioo huonoselekäse hommaa. Kävimmuute asijasta kolomantee tännään viemäsä hiukka apuja muutamale selekävammasele tuola Varpuseläsä. Sielä pistompääsä. Oli muistisa mukkaan vappuva viettänny kirkola jossaki kovallaisella lattijala ja selekä oli sielä menny niks ja vielä naks. Minolisin siinä kunnosa jo varmana teholla oikastavana, mutta puukkomestari meinotteli sulatella vaivasa kuulema viikosa. Panatoolija reippaasti ja lepova omasa petisä. Ei suostunnu Ukan houkuttelluun saaha tilata ampulanssi ja lähtee hospitaalia kohen.

Hajin sinne tiempäähä ees hiukkase apuja. Vessaa sisäle ja kyynäräsauvoja, että mies pääsee ees hiukka pystöön.

Sannoin potilale, että Ukale voi soittaa millovvaan, jos ruppee lääkäriin tekkeen mieli. Ossaan miespoloselle tilata sinne oikijallaiset kuletukset, jos kotihoito ei tehova.

Mein terveselekänen riehuu puukasasa  ja jäläkijä syntyy. Ja pensaa hiukka pallaa, mutta ei nuihin talakoisiin käsipelisä kerkijä. Niija nuo ohvet rankaset Kasperi on raakannu. Niistä Ukka pätkii ja halakoo mökkipuuta Kallelammökile. Son mukavata hommaa huonommale miehele, ninko Ukka. Ja onniitä kalikkapuita tuola takaoikijalla kuvasa muutamaki kiinto...


Tukikohasta tähä. Eväspuolela.

1 kommentti:

  1. Taas mukavaa sulkea silmänsä ja ajatella puita, jotka sahattuna ehkä vielä hieman kuivuvat, mutta sitten mukavasti humisevat pannuhuoneessa uudenlaisen kylmäkoneen vielä tuntemattomalla säestystyylillä, eli tasapuolisesti ruoat säilytyskylminä ja Syöjät mukavassa lämmössä, eli Hyvää Äitien Päivää Kaikille Lukijoille!

    VastaaPoista