maanantai 30. toukokuuta 2016

Kuumasta kylymäks.

Hellepäivä osu säälotosa Naruskalle eilissäpänä. Ukammittari on sevverran varjosa, että hellelukuja ei Tukikohasa mitattu, mutta meijän ilimatieteellaitoksela oli kuulema koko maan kuumin paikka. Kakskytäviispilikkukuus oli lukema.

Nyt ollaan taas yhen yön nukkumisejjäläkiin palattu normisäihin, kullämpötila on kymmenesä asteesa. Ei taija toisesta hellepäivästä vaaraa oleva. Eikole niivvälikskää. Naamaha tuo palo ja kaula. Muila palo käsvarsija ja olokapäitä, kunne riukutteli lyhyhihala. Ukala oli työhaalari ja sielä alla vielä pitkäkkalsarit. Harossisti tarken.

Kesä räjähti puisa ja muisaki kasveisa. Hilla se rävähtää kukkiin, josei kukijjo. Tarttee tutkija samala reisula, kukkatttellaan korvasienijen tilannetta. Paittiettä tarttis jatkaa halakohommissaki, kunnyt olis sopiva viilee.

Ainiijja eile lentelit helevetimmoiset muurahaiset kartanolle. Viime kesä oli nin kylymä, että net pysy poisa. Saa nähä, kuimpaljo niitä aikoo asettuva taloks. Net saahaan kyllä ruotuun naapurimökin Anterole kilhauttamala. Sillon ainetta murkuile. Tukikohta ei oossyötävänä.

Kohta saa vastan ja raparperikiisselijä. Jarruva. Sitei kyllä näilä vuosila eriksee tartte latkija.


Suomen eilissäpänä kuumin paikka näytti tänäaamuna tältä. Ninko ropiikki.

Tukikohasta sajettakin oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti