keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Turhija valavomisija.

Kymmene vuotta sitte ku Kajjaanisa muutama sisätautilekuri katto kumiletkuillaa Ukan sisukaluja, nin sillon oli puolentunnin tauvoton oksennuskouristus. Se opperaatijo meni jo alakajaisiks hiukkase pieleen ninko entusella portellissakävijälä. Lipsahti vikareikää. Ukallekki lekuri työns letkusa ensiks henkitorven puolelle. Eli vähä ohi. Sitä yskää kesti minnuuttitolokula, mutta taukova oli vaan viis sekunttija, kullääkäri sano, että nyllaitetaan oikijaan paikkaan...ja laitto kans. Muoviset suukapulat hampaijjevälisä silimät ristisä piti ootela, millon pumppu hyppää vipratillaan.

Tännään Rovaniemelä kertoilin aijempija kokemuksija sillä aikaa, kun nätti tyttö laitteli suoneen jottain rauhottavvaa.

Sehän ukko simhautti letkusa kerrala oikijaan paikkaan. Kakskertaa meinas alakaa yrjöttään, mutta sitte tilanne rauhottu. Pystyin olleen letkut sisuksisa hilijaa kylellään vajjaat kymmene minnuuttija seinille ja hoitsuva kattellen. Eikä sollu mittään. Ei ees net kappaleijen repimiset sieltä jostain portinpielestä tuntunnu miltään, ku Kajjaanisa sekin sattu kouristuksisa niihhelevetisti.

Olipa kaks iha erilaista kokemusta. Seuraavala kertaa en ota ennää rauhottaviakaa. Nymmeni kaks tuntija jouluostosaikaa herräämösä istuskelesa ja hoitsujen kansa raataillesa. Ei vispannu, eikä heittänny yhtään, vaikka net vähä semmosela uhkailit. Net ei laskenu kuiten kaupungile, ku pelekäs Ukan alakava sielä hillumaan...

Parituntine tauko paikala päätty issoon kuppiin kahvija. Ja munkkipossuun. Ja sitte kotijo näpäkännäköne neito ikäseksee kuskina. Siniselä suparulla.

Jollon tarvetta tutkitutella mahavärkkijä tuolta kautti, nin eikun pukille vaan. Taijan ruveta kulukeen parivvuojen vällein ninko pumppulekurila, nin ei pääse sisätauvit liika pahhoiks. Ikkää kuttullee.

Tukikohasta puuta pessään kakskytäviijen asteen pakkasesa lykkimissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Sellainenhan se jokin Päiväkirurginen toimenpide on, eli sen jälkeen, saa kajhvia ja -syötävää niin paljon, kuin vain haluaa ja kuules nyt Ukka, ota vain vaikkapa "nukkumattia," joksika ne Anestesialääkärit toisinaan myös niitä lääkkeitään nimittelee, sillä silloin, ei ole murheita, eikä yökötä, vaan näet villejä unia siitä, kun esim. Harjunpään kanssa, laitatte rikolliset järjestykseen. Meikäläiselle on Lekureidenkin taholta tuumattu, että vaikka olisikin pieni juttu, jonka periaatteessa voisikin tehdä puudutuksella, on nukutus se ainoa, oikea, kun on jonkunverran niitä pakkoliikkeitä, joita "meikäläisten ammattikielessä," sanotaan myös blindismeiksi, eli yksikin väärä liike pöydällä huomaamatta, niin joku, jota ei pitänyt poistaa, poistuikin luontevasti pakkoliikkeen seurauksena. Hoitsujen kanssa jutteleminen, avartaa myös maailmaa, sillä saattaa saada tietopakettia Sairaanhoitopiirinsä tulevaisuudesta jne siinä kahvikupposen ääressä.

    VastaaPoista