sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Toista kukonaskelta pidemmän päivän valoleikit Naruskalta.

Parinkymmenen asteen rapsakka pakkaspäivä joulunpyhien päätteeksi on näin kolmen kantturoissa iltapäivällä hämärtymässä illaksi. Joulunajan kelit eivät täällä ole olleet ihan ääripäästä, eli esimerkiksi myrskytuulista ei meillä liioin olla tiedetty oikeastaan mitään. Ei ole ollut sähkökatkoksia, eikä mitään muutakaan ongelmia, eli joulurauha on säilynyt sopivana meille kaikille.

Ukka käväisi koeajalemassa tyttären uutukaisen Nissanin. Moilasenperällä kävimme sen verran kääntymässä, että totesimme joutsenenpoijjan poistuneen sulansa reunalta jonnekin. Toivottavasti se on saanut ilmaa siipiensä alle ja osannut suunnata lättänokkansa kohti etelää.

Siekönkään sillalta piti käydä vilkaisemassa maisemaa, kun auringonkajo oli parhaimmillaan puolenpäivän jälkeen etelän suunnalta. Höyry nousee joesta pakkaskelillä niin, että maisema poikkeaa tavallisimmista näkymistään. Kännykkäkamerat olivat vain mukana, joten taidevalokuvatasoon ei näillä otoksilla ehkä päästä, mutta onpahan räpsitty. Ja painettu samalla näkymä mielen sopukoihin.
Iltapäivän ruokailuhetken keskeytti keittiön ikkunasta näkynyt hiukan outo valoilmiö. Sen aiheuttajaa piti lähteä kesken savulohen syönnin tutkimaan. Etelään päin näkyvästä ikkunasta näkyi väripilvi, joka taittoi ilmeisesti valoa siten, että pihamaa oli idän suuntaan erikoisen värinen muutaman minuutin ajan. Ja eikun kamerat laulamaan.Lisätäänpäs tähän kuvasarjaan vielä Mummelin kameraan samasta väripilvestä tarttuneet kuvat.Selkeä taivas ilmeisesti koko Lapin alueella saattaa vielä poikia joulukuun pakkasennätyksen jossain päin Lappia, koska jo nyt iltapäivällä lämpötilat liikkuvat monin paikoin -25 asteen kylmemmällä puolella.

Tukikohasta pökköä pesään lisäilemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti