perjantai 25. joulukuuta 2015

Naruskan jouluaaton kuvasatoa.

Kylläpä sitä oltiin niin kilttiä, niin kilttiä, kun Joulupukki puhutteli ennen lahjanjakoa kaikki erikseen ja yhdessä. Nooh, ei kait sitä kukaan viekkauvella ja vääryyvellä voi mitään lahjaa toiselta saada. Ilmeet ovat uskottavia ja epäuskottavia. Vanhatkin nuortuu. Ja koukkuselkä suortuu.Joulupukki väitti pokkana, että hänellä on tuhansia ja taas tuhansia paikkoja vielä käymättä. Epäselväksi jäi, ehtiköhän tämä aito ja oikea Korvatunturin Joulupukki mihinkään teille sinne lumettomaan etelään, kun meidänkin talossa aikaa kului vajava tunteroinen.

Ylivoimaisesti mieleenpainuvin jouluaaton hetki oli, kun tyttärenpoika Loimu vetaisi Joulupukille venäläisen joululaulun venäjän kielellä. Koko porukka Joulupukkia myöten mykistyi lauluesityksestä niin, että muutaman minuutin ajan kaikki hokivat vaan, että harasoo, harasoo...

Tukikohasta huomista kukonaskeleen pidempää päivää odottelemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Ainakin täällä Kolilla www.koli.fi oli Pukilla/Pukeilla niin paljon tilauksia varsinkin eri Mökkikyliin, että sitä ainakin yksi heistä kertoi eilen Joulupäivänä, että on jopa vielä edessä yksi käynti johonkin Lomamökkiin ja Jouluaattona 10 Joulupukki/Poro-paria, kiertelivät aluetta ristiinrastiin ainakin 4 tuntia ja yksi, ehti jopa tänne Hotellillekin. Sepä hyvä, jos Joulupukki voi puhutella ihmisiä ennaltaehkäisevässä mielessä, niin ovatpahan kilttejä, mutta kiltteyshän voidaan myös todistaa sillä, että Joulupukin nähden, syöttää koulutettuja Matkailuporoja suusta suuhun-tekniikalla, eli jäkälää omaan suuhun, josta Poro, sen sitten kevyesti nappaa. Olet ehkä kirjoittanutkin, mutta kun en muista, mitä porot syövätkään siellä pohjoisessapäin, sillä ainakin meille kerrottiin toissapäivänä, ettei sielläpäin oikein ole jäkälää saatavilla. Pian sittten laskettelutunnille ja kuulinpahan eilen, että pääsen ylöspäin tuolihissillä vuosimallia 1969, jota ei sitäkään saa kuulemma vaihtaa uuteen ilman Metsähallituksen lupaa, kun olemme Kansallispuistoalueella. Mutta Joulunjatkoja sinnekinpäin!

    VastaaPoista