maanantai 28. joulukuuta 2015

Pakkasennätystä pukkaa, Ukan sääasemala -30 rikki.

Joulun lussakelit ompallailemasa oikijaan suuntaan, eli talavisiks. Kolomenkympin rajapyykki ohittu Ukan asemala nyt aamulla 28.12.2015. Eppäilys on, että aurinko kun virallisesti nousahtaa, nin sillon käväsee kylymimmillään. Nykkävi jo kaks kymmenystä kolomenkympimpääle, eli kolokytäpilikkukaks.

Ilimatieteellaitoksela hippoo jo kolomenkytäyhen asteen rajjaa, eli vielä saattas tuurillaa siirrelä syksytalaven pakkasennätyksijäki Utsjojen Kevojärverrannasta tänne oikijaan paikkaan Naruskale. Jokivartee.

Tarttee Ukan olla tarkkana nuitten pikkulintujen kans, että niile riittää apetta kaikisa muovoissaan. Tuommone rautalankakiekko on osottautunnu asijalliseks nuile talipalloile. Net pallot säilyy sielä pieneks asti, jollon net saakijjo kulettaa sieltä muuvale. Ninko kurret tekkee.


Tämmöset pakkaset hiukkasen huolettaa myös niijen ulukomaaneläjijen puolesta, jokkon tähä asti tulleet tuosta Sallan rajareijästä pyörilä Suomeen. Nyton joku rajavaltuutettu kekannu joulummaisa, että polokemapyöräily on kielletty laji rajjaa ylittäissä. Net ei aijo päästää ennää kettään maaha pyörälä. Ja jalakasin ei oo koskaan saanu rajjaa ylittää. Paitti muuvan Jussi kerra. Mutta son vanaha juttu. Ja Vartiuksesta.

Aika outoja päästeli eilisäpänä suustaa joku rajavirkamies. Net kuulema estää laittomat maahantulot ja lisäks net takkaa oppimattoimijen pyöräilijöitten litistymiset pyörineen ohikittävijen autojen alle. Siinä pelastuu kuulema ulukomaaneläjät ja suomalaisten pirssit.

Kuulostaa Ukankorvisa ihallapselliselta touhulta. Milläs helekutila net muula ajoneuvola kuppyörälä tänne vois viimesen reisukilometrisä tulla. Niilä muutamala, joita Ukka onnähäny pensareisuila ei liijon ole ollu ku pikkusevvatetta päälä ja kansakoulupoijjaan reppu seläsä, misä kulukee koko ommaisuus.

Ja Venäjävvetraatijosta rajapuomilta Suomen puolele ei kukkaan saa ajjaa neljääkymppijä kovempata ekkaa kahtasattaametrijä. Ja sitte on kahenkympin liikennemerkki noppeusrajotuksesta tulliasemalle asti. Niisä vauheisa ei nouvatettuna liijon kolarija tapahu. Ja net saattaa olla parempija pyörämiehijä kussuomalaiset konsannaan, kunei sielä kaikile ole konekulukuneuvova antaa ninko lännesä.

Joku ol kuulema tuonu hyvvää hyvvyyttää Vennäältä puolenkytä palelijata tälle puolele. Nysseon tutkinasa, mihin son syyllistynny. Kuulostaa hiukka ouvoltatuoki.

Onkhan täälä Suomesa laki ihassama kaikile? Tullee vaammieleen, kussamala on Tornijosta tullu muutamasa kuukauvesa maaha kolokytätuhatta ihimistä, kuka mistäki. Ja enimmäksee jalakasi.

Ihammielenkiinosta pitää kattova, mitennet aikoo isommat virkatapit Suomesa hoijela tuon itäsuunan, josson kuulema muutama tuhat matkaajata nokka kohti Härmää. Hakemasa turvapaikkaa ittelleen. Hiukase ihimetelen, jos rajavaltuutetula riittää röhnä kauluksesa torppaamaa ihimisten maahantulo nuila perusteila, mitä raatijosta sai kuula.

Tukikohasta pensanhakureissuva suunittelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti