perjantai 18. joulukuuta 2015

Kaunis muisto jäi.

Ennätykset on tehty rikottaviksi. Naruska paistatteli yhden päivättömän päivän pakkasennätyksen haltijana, mutta lystiä ei montaa tuntia ehtinyt kestää. Pakkasukko siirtyili eiliseksi illaksi Utsjoen Kevojärvelle paria kymmenystä alemmalla lämpötilalla, mitä Naruskalla eilen mitattiin.

Onneksi sattui eilen olemaan kamera matkassa, kun kiipeilin tuonne lumiselle peltikatolle huoltamaan tuulimittaria, joka oli kerännyt itseensä sellaiset kuurat, että tuulenpuuskat eivät saaneet mittaria pyörähtämään. Otin tavan mukaan kuvat mittarista sääarkistoon, mutta samalla näpsin muutaman maisemakuvan, kun kello tuolloin sattui olemaan puolenpäivän ajoissa. Silloinhan aurinko on perinteisesti korkeimmillaan. Katolta etelään näytti Naruskalla alla olevan kuvan mukaiselta.


Tuulimittari oli kevyessä kuuraryytteessä. Kuuraa pääsee kertymään pakkasen ja ilmankosteuden yhteisvaikutuksesta. Toimivaa lämmityspatenttia ei tälle uudelle mittarille ole vielä syntynyt, joten sormilla on kuurat pakkasessa poistettava.


Onhan se kuura kaunista, mutta tällä kohtaa väärässä paikassa.

Tukikohasta ennätyslumia odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti