maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulumieltä hakemassa Kemin kirkosta.

Käytiin vajava viikko sitten Mummelin kanssa Kemin kirkossa kuuntelemassa Lyhtye -nimisen kuoron kirkkokonserttia. Ehkä ei olisi tullut lähdettyä kolmensadan kilometrin päähän erikseen muutoin, mutta kun tytär laulaa kyseisessä kuorossa ja hän meitä pyysi, niin helppo oli suostua.

Ja suostuminen todella kannatti. Joulukuun alun kunniaksi pääsimme Mummelin kanssa oikeaan joulutunnelmaan, kun kuuntelimme tunnin mittaisen konsertin akustiikaltaan mahtavassa kivikirkossa.

Kuoron herkille lauluesityksille tuli massiivista vastapainoa ohjelmiston urkuosuuksista. Eipä ole ainakaa Ukka koskaan kuullut kirkossa vastaavaa soitantaa. Ja laulanta sai kovimmankin sydämen herkistymään varsinkin, kun samalla penkkirivillä kirkon parvella olivat istumassa lapsenlapset ja Kasperi oman perheensä kanssa.

Oheisen videon musiikki on liitetty konsertissa otettuihin valokuviin Lyhtyeen harjoituksista Kemin kirkosta. Lopulliseen muotoonsa hiotut esitykset niin kuorolta kuin urkuriltakin päättivät esityksen rajuihin suosionosoituksiin, jotka poikivat yleisön painostuksesta ylimääräisenkin kappaleen esittämisen kuorolta.Lyhtye esiintyy joulukuun aikana vielä ainakin Torniossa. Lyhtyeen omilta sivuilta voi lukea kuulumisia ja aikatauluja tältä herkältä kuorolta. Linkki tuosta.

Tukikohasta vieläkin hyräilemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Ihan hieno esitys ja sainpa selvää, että tyypillinen kivikirkon akustiikka, vaikka uudella koneellani kuuntelinkin ja mainittakoon, että kommentoin nyt Mozilla Firefoxia käyttäen, jota olen opetellut tämän viikon kuluessa. Eli Hurraat Katille ja -Muillekin Jäsenille ja täytyypä joskus Googlata Lyhtye.

    VastaaPoista