lauantai 5. joulukuuta 2015

Tauko paikallaan.

Helevetin pitkä tauko tänne kirjottelussa. Mutton syykin selevä. Ukka on päivitelly pariakin hanivelkompjuutterija uutukaiseen vouhotukseen wintoosakymppiin. Ensmäänen kone muka onnistu vajava viikko sitte, nin sitte Ukka innostu päivittään omankin konneesa. Hyvimmeni.

Ukan oma kone onnyt telakalla Rovaniemesä. Sielä Kasperi temuvee sen kans, eikä ole tievosa, millon tullee kuntoon. Tai tulleeko koskaan.

Sitten tälle aamuva menin käytteleen tuota ekaks päivtettyvä salin konetta, jokon pelannu ihahhyvin. Mutta tänä aamuna sitte se leikkas vaan mittään ilimottamata kiinni, eikä suostu lähteen käyntiin. Ei vaikka Kasperikin jo anteli muutaman ensapuohjeen.

Nyton kaivettu takavarastosta yks vanaha reservikone pahojempäivijenvaralle. Ja se paha päivä on nyt.

Olis ollu mukavata kirjottamista joka välipäivälle, mutta milläs kirjottelet, kunei vehkeeppellaa.

Ilimotan tällä pikkujutulla vaan, että henkisä ollaan. Eilisempäivän pikkusaavutus oli puukattilamputsaus ja Rihlajjoulukuusehaku. Se tarttee koira omajjoulukuuse, sano Mummeli. Ja sen sana ommelekeen laki täsä torpasa.

Nyllähen vaihtaan kylymäsavupönttöön kiekkova ja sitte lähen hakkeen Vasarampajalta pari puukkova, jokka se ilimotti valamiiks. Hajetaan hälle kuulema samala kirkolta Suomiviinapullo, jonka Artopoika aiko latasta naamaasa aattona...Ittenäisyyspäiväaattona.

Tuosson Rihlan joulukuus, jonka valot loistaa Ukan sääkamerakuvasaki. Ninkauva, kun sähkö pyssyy.


Niija tuo tonttu on tieten Laslakki, jos joku ei muista. Kuusi on kaajettu Ukan omalta tontilta, eikä seurakunnammaalta. Eikä ees sieltäpäin.

Tukikohasta oman tietsikampuutteessa tähä.

2 kommenttia:

  1. Kyllä Ukka sitä Windows 10:ä oppii käyttämään, sillä onhan siinä samoja piirteitä, kuin Seiskassa ja vissiin Kasissakin, eli ennätin päivittää sen jo entisellekin, Acerin koneelle, vaikka monet olivatkin hyvin skeptisiä, miten se toimisi, kun ei silmä viestiä aivoihin välitä, eli esim. puhetuella, mutta toimii kyllä ja uudessakin Levonossani, sitä käytetään, Microsoft Defender-virustorjunta on päivitetty jne, joten oppii Ukka kyllä, kuten Mummelikin!

    VastaaPoista
  2. Kyllä rihlan ny kelepaa aitauksessa asustella ;) ja vielä ku aslakkikin vartioi.

    Maisemat hivelee kyllä silmää sekä mieltä teillä.

    VastaaPoista