torstai 8. tammikuuta 2015

Tarvitaankohan varavesijärjestelmää...

Naruskalla on toimiva vesiosuuskunta. Siihen kuuluu kaksi omalla pumppuasemalla toimivaa yksikköä, joista toinen on Naruskan kylän ja toinen Pulkkaviidan kylän alueella. Naruskan kylän järjestelmä on toiminut sen parinkymmenen vuoden historian ajan hyvin, eikä katkoksia juurikaan ole ollut. Jos jotain häiriöitä on ollut, ne ovat pääasiassa johtuneet taloliittymien vioista.

Pulkkaviidassa on ongelmia ollut enemmän. Siellä veteen on sekoittunut aika ajoin maavettä, eikä vikaa ole kokonaan onnistuttu korjaamaan, vaikka korjaustoimenpiteitä onkin tehty.

Talviongelmat ovat hankalampia hoitaa kuin sulan maan aikaiset, koska routa haittaa ainakin kaivuutöitä. Niitä saattaa olla Pulkkaviidassa edessä, koska vesi ei siellä tällä hetkellä ole laadultaan ykköstä.

Huomenna pitäisi mennä muutaman asiantuntijan kanssa Pulkkaviidan tilannetta katsastamaan. Toivottavasti vika löytyy.

Ei Ukka noita muovitynnyreitä ostanut vedenkuljetusastioiksi, vaan niitä oli ja on tarkoitus hyödynnellä tyhjinä. Tiedä häntä, vaikka innostuisi laiturin tekaisemaan. Tynnyrit soveltuvat varmasti vedenkin kuljettamiseen, jos hätä on suuri. Tynnyreitä on vain puhdistettava niiden aiemman käytön jäljiltä, koska niissä on säilytetty maustekurkkuja niiden entisessä elämässä.

Yhden pöntön Ukka malliksi käytti vesipesussa. Juomavesiastian tämmöisestä saa rakennettua, kunhan pesee ne huolella. Laiturikäyttöä ei herkkukurkun tuoksu estä, eikä sitä maailmalle virtaakaan, jos kannet pitää tiukasti kiinni.

Toivotaan, ettei astioita tarvita tositoimissa Pulkkaviidan tämän hetken vesiongelmassa.

Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti