lauantai 10. tammikuuta 2015

Aurinko on korkeella, muttei kevättuuli lounaassa.

Vinkka on puhallellu parina päivänä. Sillä on luihin ja ytimiin pyrkivä purevuus, kun joutuu ulukosalla olemaan. Siekakönkään kohalla on Naruskajoki ihistelly viimeaikojen pakkasen kourissa niin, että vesiuoma senkun kapenee ja veenpinta nousee.

Käväsimmä Mummelin kanssa Kallelassa. Sieloli joulunpyhinä outo vesikatkos, joka kesteli vuorokauven. Jostakin päin putkien täyty kävästä jäässä, vaikka paikkaa ei seleville saatukaan. Arvio kuiten on, että sieltä se hirsikämpän lattijanrajasta pyrkii jäätyyn, jos pyrkii.

Onneks sattu semmonen pikkunen pakkasvahtipatteri näkökenttiin pilteeman kaupasa Jyväskyläsä. Nysse vahtii sielä varaajan alla pakkasta, jota ensviikolle vaihteeks taas tänne luppaili.

Aurinko näytti ihaoikeesti tännään itteesä. Näistäpuolin tullee kohta kymmenkunta minuuttija päivään pittuutta lissää päiväsä, jote laskelmijen mukkaan juhannukseemmennesä paistaa taas tänäkivvuona kakskytäneljätuntija, ninko täälä ruukaa.

Kaks ylintä kuvvaa on Ukan pikkukamerasta. Ukka joutu vaihtaan panasonikkisa känonin pikkukammeraan, kun peltilaatikko alako tenimään.

Kaks alinta on Mummelin isolla konneella. Taavetti pärjää ihan kohtuullisesti koljatille, arvelee Ukka.

Tukikohasta kylymiökonetta vaihteeks rassaamisiin tähä. Siitä lissää vaikka huomena.

1 kommentti:

  1. Odotamme siis jännittyneinä Kylmiöseikkailusatua, mutta lupaathan, että sen hurina, säilyy yhtä rentouttavana, kuin ennenkin, että sitä on mukava kuunnella saunanlauteiltakäsin päivän päätteeksi!

    VastaaPoista