sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Hyvät talvimaisemat jäävät näkemättä...

Tuli tuossa Mummelin kanssa Kallelan huoltoreissulla vääjäämättä mieleen, että joku saattaisi tykätä näistä Naruskan talvimaisemista. Täällä kuitenkin liikkuu vähänlaisesti talvituristeja, vaikka jollain ihan varmasti olisi mahdollista tulla nauttimaan kuudenkymmenen sentin puhtaasta hangesta ja hiljaisuudesta.

Kaamoskin on Utsjokea myöten antautunut, joten pimiääkään ei enää tarvitsisi pelätä.

Kävimme tarkistelemassa Kallelan lämmitystä ja vesien juoksua. Kaikki oli kunnossa. Laittelimme tuvan ja makuuhuoneen puolelle uudet optiset palovaroittimet, joten turvallisuus mökissä on tikitakinaksnaks. Pikkuista huolta on sähkölinjoista, jotka meilläkin näyttävät menevän metsien läpi. Poikki eivät sähköt Kallelan mökkiperältä kuitenkaan vielä isommin ole olleet, vaikka pitänee paikallista sähköyhtiötä kehotella hieman tarkistamaan muutamaa petäjää, joiden lumipainot osittain lepäilevät sähköjohtojen päällä.

Parin lauhan päivän jälkeen on luvattu kylmempää keliä, josta pohjatuuli tänään jo antoi merkkejä. Ulkoilua pakkanen kuitenkaan ei estä. Ja aina pääsee mökkiin takkatulen lämpöön ja saunaan, jos vilu meinaa yllättää.Iltapäivälle riittää ulkovalaistusta jo pitkälle. Sinistä valoa on riittävästi. Päivännäköä riittää iltapäivälle noin neljään, joten eikun Lappiin...

Tukikohasta turistiryntäystä odottelemsiiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti