maanantai 26. tammikuuta 2015

Taas bongattiin tunti lintuja.

Mummeli ja Ukka osallistuivat viime viikonloppuna ties monettako kertaa BirdLife -lintubongaukseen. Se on pieni vaiva ja siitä saa ihan hyvän mielen.

Tällä kertaa tosin sattui bongaustunnin aikana luonnon hieman ikävämmän puolen havainto lintumaailmasta. Lintulaudalle tuli nimittäin talitiainen, joka valitettavasti oli niin huonolla hapella lintulaudan oksalla, että sille ei ollut ennustettavissa kuin menehtyminen lähisinä aikoina.

Oli surullista nähdä, että linturaasukka ei saanut pähkinän puolikkaalle mitään lakia, sillä niin voimattomia olivat sen nokkimisyritykset, kun se hoiperrellen sai pähkinän asteltua kynsiensä pideltäväksi.

Vielä se tintti pääsi Naruskan Tukikohdan laskentatulokseen mukaan, mutta lähiaikoina sille tietenkin tulee noutaja isommille lintulaudoille, ellei joku ihmeparantuminen lauhtuvien kelien myötä tapahdu.

Havaittuja lintulajeja olivat Naruskalla talitiainen, hömötiainen, sinitiainen, lapintiainen, käpytikka, närhi, harakka ja urpiainen. BirdLife aivan ilmeisen tunnollisesti purkaa heille lähetetyt havaintolistat, koska Tukikohdan kohdalle oli heidän karttoihinsa merkitty täppä kaikkien edellä lueteltujen lajien havaintokarttoihin, jotka löytyvät lajeittain heidän nettisivuiltaan.

Lintumaailman ulkopuolelta lintulaudalla vieraili havaintotunnin aikana sopuisasti myös orava, josta Mummeli näppäsi tietenkin hienon taidevalokuvan. Toisessa kuvassa on pääosassa edellä kerrottu huonossa kunnossa oleva tai ollut talitiainen.Tukikohasta peltilintua takapihalle odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti