tiistai 20. tammikuuta 2015

Kamerakierros 360 astetta katolta.

Sai taas käydä oikealla asialla Tukikohdan päärakennuksen ulkokatolla, kun piti hiukan kopistella kuurat pois tuulimittarista. Siihen hommaan eivät Ukan rakentamat konstit kaikilla keleillä riitä, vaan pitää hellin sormin rapsutella jäät ja lumet pois tuulikupeista ja viiristä, kun kelit humpaavat eeskahtaalle, kuten viime päivinä on tapahtunut.

Ei täällä onneksi liioin tuule näillä rapian parinkymmenen pakkasilla, mutta mittausvehkeiden valmiudessa pitäminen on tullut kunnia-asiaksi. Ainakin Mummelista välillä tuntuu siltä.

Oli tällä kertaa pikkucanonikin katolla mukana, joten otin suunnilleen kaikkiin ilmansuuntiin muutaman kuvan, jotka laitan tietenkin näkösälle teille kaikille.
Tänä aamuna näyttäytyi vilaukselta isohko haukka Ukan konttorin ikkunanäkymässä. Hetkistä aiemmin oli samalla suunnalla hangen päällä liikkeellä kurre. Haukka kävi muutaman sekunnin ajan istumassa samoilla neliöillä oravan kanssa, mutta havaintoa ei ehtinyt saamaan siitä, tuliko kurresta haukan aamupala.

Haukka lensi pihan poikki nokka kohti etelää. Sen verran ehdimme Mummelin kanssa sitä lentoasennossa havainnoimaan, että lintukirjan selailun jälkeen päädyimme yksimielisesti siihen, että vieras oli kanahaukka. Ei siis tunturihaukka, joka joku vuosi sitten temusi teeren kanssa samassa ilmansuunnassa Ukan toimistoikkunasta katsottuna.

Eipä sieltä katoltakaan tullut lisää haukkahavaintoja, mutta tilannetta tarkkaillaan.

Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti