keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Talvi saa renkaiden puolesta tulla.

Yhdet lumet on tämä syksy käyttänyt maassa Naruskalla. Tulevan viikonlopun ennuste näyttäisi lupailevan lumisateille jatkoa. Parin viikon pätkä tässä onkin mennyt hyvistä syksysäistä nauttiessa ilman tietoakaan lumesta.

Muutama pakkasyö on ollut, mutta nekään eivät saa edelleenkään haapoja pudottelemaan lehtiään. Metsätalousinsinööripoikamme tiesi omalta alaltaan kertoa, että haapa voi lehtiensä pudottamisen suhteen menetellä eri tavalla kuin esimerkiksi koivu. Jotenkin se typpeen liittyi, mutta Ukka kuunteli asiaa tietenkin puolella korvalla, kuten muissakin asioissa tapana on.

Eilisen Pirjon. Pirkon ja muiden Ukalle läheisten naisten nimipäivän kunniaksi Ukka lupautui vaihtamaan Subaruun tänään talviset rattaat.  Motivaatio vaihtoon on korkealla senkin takia, että Lexusta lainailtaisiin hiukan vähemmän, jos tässä tulee vaikka asiaa maalikyliin.

Ai niin, oli eilen Kasperin syntymäpäiväkin, jota juhlitaan perjantaina kaupunkipäivällisellä Ukan viilaan. Kasperinhan sai Mummeli aikanaan toimittaa maailmaan haluamanaan päivänä, jolloin valinta tietenkin osui nimipäivään.

Kohta voi talven antaa vallata Tukikohta. Tai ei ihan vallata, mutta tulla kuitenkin. Ei ole kuin pari kanoottia enää siirreltävänä pois Linko-Jarkon tieltä.

Tavallisen hyvä renkaanpesuteline on Ukalla noissa halkokärryissä, jotka nyt joutavat eri tehtäviin, kun puut ovat katoksessa ja liiteri on täynnä.

Tämän viikon loppupuolella taitaa tiedossa olla Oulun reissu. Loppuviikon saavat vajava kymmenkunta metsämiestä ja muuta kulkijaa viettää täällä Tukikohdassa omineen, kun irtoamme välillä Mummelin kanssa maalta kaupunkiin. Tuleva viikko onkin sitten koulupuolella syyslomaa.

Tukikohasta talventuloa ja Oulun käsityömessuja odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti