tiistai 21. lokakuuta 2014

Maantiepöly laskeutuu hitaanlaisesti.

Mummeli joutuu varaamaan työmatkoihinsa talvikelien mukaiset lisäajat, vaikka täällä ei varsinaisesti ole talvesta tietoa muuten kuin pakkasen muodossa. Talvella lumipöly hidastaa matkantekoa, mutta näin syksykylmäsillä pöly haittaa myös, mutta ei lumisellainen.

Nyt lentää varsinkin isojen autojen rattaista maantiepölyä, jota irtoaa reippaanlaisesti niin samaan suuntaan rekkain kanssa ajettaessa kuin silloinkin, kun rekka tulee vastaan.

Kävelyvauhtia pahimmissa paikoissa tänään ajellessaan ehti Mummeli tietenkin dokumentoimaan tämänkin jutun liitteeksi evidenssiä siitä, että omiaan ei täällä höpötellä.

Saattaahan siellä puutavaran vastaanottopäässä ainakin sahatavaraksi menevä tukkitavara vaatia kevyet kenttähuuhtelut ennen sahanterän parkaisemista, koska tavara on hiekkaista laitalukien.

Samaan suuntaan ajaessa on pidettävä etäisyyttä puolisen kilometriä, ja tukkiauton tullessa vastaan on pakko lyödä liinoja kiinni. Pahempaa tämä on kuin konsanaan lumipöly talvikelissä, vaikka haittansa on siitäkin.

Tukikohasta talvisempia kelejä toivomisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti