sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Vettä tuli Naruskalla maahan asti.

Aamuyöstä etiäppäin olivat pilvet kunnossa Naruskalla. Länneltä työnteli tulemaan pilvialuetta koko pitkän päivän. Vettä kertyi 25 milliä, joka on pikapäässälaskulla seitsemisen prosenttia koko vuoden sademäärästä Ukan sääasemalla. Se on kohtalainen päiväsatsi.

Iltapäivän kähmyssä vesi sai sekaansa rännänroipetta, mutta Tukikohta kun sijaitsee alavalla paikalla, ei räntä vielä maahan tarttunut. Karhutunturissa sen sijaan oli ollut lunta kevyesti maassa, kun muutamat metsästäjät olivat ajelleet sinne uutta tietä pitkin auringonlaskua katselemaan.

Ilta-aurinko ehti pilvien väistyttyä paistamaan pikku hetken kauniisti, mutta sitten se tietenkin painui mailleen länteen. Tankkausreissun päätteeksi näytti Tukikohdan kotiportin seutu kuvan mukaiselta.

Pakkasyö lienee tiedossa, koska jo nyt alkuillasta mittarit näyttävät nollapilkkujajotain. Ja pohjoinen puhuu tuulen muodossa. Sieltä ei kesää tule.


Tukikohta asettuu levolle keskuslämmitys kevyesti päälle kytkettynä. Tuplaikkunat on vaihdettu sääskiverkkojen tilalle ja muussakin elämässä valmistaudutaan pikkuhiljaa talvisempiin olosuhteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti