tiistai 23. syyskuuta 2014

Lumikumit vietkalla.

Ei ole vielä Naruskalla lumi maassa kuin satunnaisesti kuurojen jälkeen. Senttiäkään ei ole kerralla maahan kertynyt, vaikka kuuroja on tänäänkin tullut pitkin päivää. Tämä ei ole Ilomantsia, vaikka täällä vuorostaan on ollut kipakat pakkaset. Viime yönäkin rapiat seitsemän astetta.

Viikonlopun sateen jälkeen oli pakkasyö. Päivällä vuorostaan kun lauhtui plussalle, niin Naruskan soratie oli sulapaikoltaan liukkaampaa kuin konsanaan talvikelissä. Mummeli oli näitä havaintoja tehnyt useammassakin paikassa työmatkallaan.

Tänne tämän viikon loppupuolella tulevien metsämiesten on syytä varautua vähintään siten, että talvirattaat ovat auton peräkontissa tai kärryssä reservissä, jos talvikeli iskee. Kymmenen päivän ennuste eteenpäin on sen verran epävarmoissa kantimissa, että sen lupaamiin lämpöaaltoihin voi suhtautua suurella varauksella.

Pohjatuuli puhuu tälläkin hetkellä, mutta yläpilvet kulkevat Siperian suunnasta idästä. Ne saattavat tullessaan tuoda mitä vain.


Mummeli kuvasi eilissä päivänä Naruskantien liukkaimpia paikkoja kameralle. Ukan Lexuksen talvirattaat olivat kuulemma poikaa. Subarun alle ei vielä ole talvirattaita asennettu, mutta kovin kaukana ei sekään operaatio ole. Rattaat ovat valmiina paineet tarkistettuina, kunhan huoltojoukot tilanteen tullen toimeen tarttuvat. Eli Ukka.


Tukikohasta keskuslämmityshanikoita säätelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti