sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Karpaloita polttiaispilvessä lumien alta kattilaan.

Naruskalla ei tunneta hirvikärpästä, koska niitä ei täällä ole. Kauhutarinoita tästä kuulemma hyvin kiusallisesta ötökästä kuulee paljonlaisesti. Viimeisin kertoja on Kasperi, joka näki ja koki ensimmäiset hirvikärpäsensä viikko sitten käydessään Venlan kanssa hänen kotiseudullaan Siikajoella.

Polttiaiset ovat kuulemma lastenleikkiä hirvikärpäsiin verrattuna. Mitään hauskoja hyönteisiä eivät ole ne polttiaisetkaan ainakaan Mummelin mielestä, joka eilen ehtoolla kävi keräämässä puoli ämpärillistä karpaloita lähisuolta. Venla keräsi saman verran. Eikä siinä aikaa kauaa mennyt, koko reissun kesto ajoaikoineen rapia tunti. Saunalenkki. Jos polttiaiset eivät olisi haitanneet, olisivat ämpärit kuulemma tulleet täyteen.

Sunnuntaiaamuun herätti peltikaton kohina. Vettä tuli lyhyellä aikaa viitisentoista milliä, eikä loppua ole sadetutkan mukaan näkösällä. Aamulämpötila ulkona oli 10 astetta plussaa, mutta nyt mittarit romahtelevat kylmään suuntaan, eli tunnissa on lämpötila pudonnut viiteen plusasteeseen.

Sateen muuttuminen rännäksi on vain ajan kysymys, koska pohjoisen Lapin lämpötilat ovat miinuksella puolenkymmenen asteen verran.

Kuvissa näkyvät karpalot ovat nyt kiehumassa sähköliedellä karpalohyytelöksi. Toisessa kattilassa on kiehumassa pihlajanmarjoja ja Maanteiden kuninkaan ja vaimonsa tuomat nurmijärveläiset omenat, joiden yhdistelmä on niin maan perusteellisen kirpakkaa ja hyvää, että kyllä lähtee...
Ensimmäiset metsästäjät ovat laskeutuneet Retkeilymajalle. Kasperikin on viritellyt teerenkuvat Varpuaavan laitaan. Sateella ei teerenpyynti kuvilta hyövää, mutta pari miestä lähti aamuvarhaisella sateeseen tutkimaan, onko Sallan yhteismetsän metsästysmailla kanalintuja ammuttavaksi asti.

Tukikohasta säilömisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti