tiistai 30. syyskuuta 2014

Kanalintupata-aineksissa löytyy...

Leirikouluhulinoista on siirrytty Tukikohdassa jo toista viikkoa metsästäjien majoitus- ja ruokahuoltoon. Nämä jo koulukkaita raavaammat miehet ovat hekin helppohoitoisia ruokahuollollisesti. Aamupuuro, sämpylät, kursulaisen leipä ja perkolaattorikahveet ovat pöytään katettuina kuuden kantturoissa aamulla. Seitsemään mennessä on tämänkin viikon tusinan miehen porukka jo matkannut metsästysmaisemiin eri puolille Naruskaa ja Tuntsaa.

Lintuja sanovat olevan paremmin, mitä ennakko-odotukset juhannuksen seudun kylmän jakson jälkeen antoivat odottaa. Sekä Sallan yhteismetsän että Metsähallituksen alueilta ovat miehet kantaneet saalista takapihan orsipuille ihan sopivaa tahtia. Orsi vain näyttää hieman erikoiselta, kun saalislinnut on jouduttu suojaamaan valkoisilla kertakäyttötyynynpäällisillä, etteivät Ukan takapihan ampiaiset valloita riippumassa olevia lintuja.



Tänä ehtoona nauttivat metsästäjät puoliviikon kunniaksi Ukan valmistaman lintupadan. Sen ohjehan on joskus tullut kirjoitettua tänne sivuillekin, joten eiköhän se Ukan ruokaohjeiden alta löytyne.

Hyvin maistui eväs. Aamuun asti jaksaa nukkua masut täynnä ja lähteä taas uusiin seikkailuihin.

Tukikohasta koirien haukkuun pikkuhiljaa tottumisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti