perjantai 4. heinäkuuta 2014

Paskajuttu.

Sitä kuuluu helevetihhyvi suunniteltuun paskahuussiin nykysellään vaikka minkälaista vermettä. Kenttäolosuhteessaki tarttee huolehtija pyllyn puhtauvesta ja kätösistä myös. Ja isola porukala pittää olla myös jonotusautomaatit. 

Nuo kaks ylintä kuvaa liittyy tuoho etellä kirjotettuun. Auringon piti lämmittää tuota mustaa vesisäkkijä yötäpäivää, mutta joinain aamuina sevvesi oli melekeen ryytteessä. Loppulomasta se ehtoopäivillä oli jo kuumaa, eli harossia pesuvettä.

Tuo keltanen merkki oli sitä varten, että leiristä noin saan metrin päässä vessasta näki, onko veski varattuna vai vappaana. Keltanen jos oli pois, nin sillon joku istu huussissa ja luki vuojen 1967 Kotiliesilehtee tai täytteli ristikoita. Samalla, ku katteli akkunasta Tuntsajojen siikain ja harrien loisketta.

Tuo telttahan myö Mummelin kans tilattiin Enklannista asti, kunei paskahuussitelttoja lähempänä ollu myynnisä. Tai ei me tiijetä, onko se oikeesti paskahuussiteltta, mutta meille se oli. Kakskertaa kaks metriä kanttiisa sisältä ja kaksmetrijä korkee.

Se pönttö oli mitotettu millilleen sammaan korkoon kun itopönttöki vesivessassa on. Sinisesä laatikosa oli pyllypyyhepaperija ja kaikemmaalima savettija ja muita hienoja pyhkeitä. Ja mustasa muovisäkisä oli hongasta sahattuva pitkää lastuva, jota sai aina nakella kakkien pääle. Enempi sielä tuoksuki hongalle ku haisi paskalle. Hieno juttu. Ja Raitti piti kärpäset pöntöltä pois. Ja hyttyset.

Pönttö kiinosti eilen Vennäänmaan tullimiehijä nin kovasti, että net halus välttämäti kurkata luukusta sissään. Olis net kait työntänny pääsäki sinne, mutta pyssykylämmies oli sanonu suomeks, että sinne jäit Tuntsajojen törmään kaikki se, mitä reijästä ales kahevviikon aikana työnnettiin. Lintuin lauluva ja kallain loisketta kuunnellesa. Ja Kotiliettä lukiesa.

Keksintövä saa vappaasti lainata ja rakennusohjeet saa Ukalta. Päästä.

Tukikohasta posliiniseen taas totuttelemisii tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti