keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kuulumisia hillasuolta 2014.

Sieltä ja täältä alkaa tihkumaan tietoa hillasadosta tarkemmin. Kaikkiin puheisiin ja tietolähteisiin ei aina voi luottaa, koska hillapaikan paljastaminen on joillekin kovinkin vaikeaa, vaikka marjat jäisivät poimimattomina metsään.

Eteläinen Salla ja Sallan kirkonkylän seutu eivät viiteentoista vuoteen ole olleet Mummelin ja Ukan marjamaita, vaan marjat on totuttu poimimaan Naruskan ja Tuntsan suunnilta, jotka ovat enemmän kotiseutuamme. Vähän reilussa puolessakymmenessätuhannessa neliökilometrissä Sallan kunnan aluetta on, mistä marjastuspaikkaa valita.

Muutamalta rajamme vartijalta tuli tänään kuvaviesti Etelä-Sallasta. Ei tarkemmin paikkaa, mutta Etelä-Salla tarkoittaa Hautajärvi-Niitselys-Vilmankaira-Onkamo- Selkälä-Kallunki -suuntia. Ja vielä kirkonkylänkin ympäristöä. Kuva ei ole kaksinen, mutta tekstistä saattoi Ukka lukea, että "jossain päin Etelä-Sallaa on hilla säästynyt totaaliselta kadolta ja ennen ja jälkeen juhannuksen olleelta kylmältä jaksolta..."


Tässä liitekuva, siitäpä itse päätelkää.

Lapin Radio aikoi tänään ennen iltaa uutisoida jotain Rovaniemen hillanostajasta Rovaniemen torilla. Täytyy koittaa pidellä radio kanavalla, että kuulee kuulumisia Lapin laajasta maasta.

Vielä ei kannata saavikauppaan hyökätä, mutta kuulostaahan se joltain, että joku on jostain hilloja löytänyt. Hyvää kannattaa etsiä, vaikkei löytäisikään.

Naruskalaista kypsää hillaa ei Ukan näkösälle tältä kesältä vielä ole kiikutettu, mutta siitä raportoidaan, jos ja kun sellaista tapahtuu.

Tukikohasta kuuntelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti