torstai 27. helmikuuta 2014

Sivuspakaati tuplana.

Meikämanne jos vetastaan samanlaiseen jalakainlevitykseen kuin tuo meitin härkäporo tuossa pihalla tunteroinen sitte, nin kävelyt on kävelty ja astumiset astuttu. Niimminä luulin käyneen Täplällekki, joka luuli kait, että isäntä heittelee pihalle saalle neliölle poroelova, mutta se oliki sepelijä.

Meni se oikiasti nin lahjakkaasti nuritte ja oli ku allakantekijä. Pystyyn konkoillessa kaatu vielä toistamisseen kylelleen. Eihän net koparat tieten voi tuommosella jäätiköllä pijellä yhtään mittään. Son linkannu etustaa muutamana päivänä jo entuuvestaan, mutta oli kait paranemmaan päin. Nyt saatto taas otella takapakkija parantumispuolella.

Kirkolta oli melekeen kaikista kaupoista ostettu sepelit vinaaliin. Onneks oli muuta asiaa vesijohtokauppaan, josta löyty pari sankollista karkijaa sepelijä, joka nyt löytyy tuolta pihan jäätiköltä. Rautakauppijas väitti myyneesä sata säkkijä tännään ja saavasa uutta vasta huomena. Pari säkkijä Ukka käytteli nuissa lattijavaluhommisa, eikä hiekkaa ennää ole pirssinperänpainonakkaan, ninko aikanaan mersumiehenä ollesa. Nyt tarttee varmana ostaa kymmene säkkijä heti ku hollille pääsee.

Lasolijääveistos on sulanu puoleen alakuperäsestä. Nyton sentään kolomatta astetta pakkasen puolela, mutta kesäseltä nämä kelit vieläki vaikuttee, vaikka ollaavvielä helemikuulla.

Maantiekki oli toisapänä ninko luistirrata. Kettinkijä olivatten hiekka-autoon Kotalasa asentelemasa, mutta jopa olit tietua, että kylänämmit olis nähäny hiekottajan autoneen olleen ojienpohojalla tuola jossain pohojosempana. Mummeli ja Ukka on toistaseks pysytelly tielä, mutta nelejääkymppijä kovempaa ei Ukkakaa toissa aamuna uskaltanu nastattomilla kitkakummeilla ajjaa. Ku oli tuonnäköstä.


Tukikohasta porotuksen elova seurailemisiin tähä.

1 kommentti:

  1. Voi hurja noita kelejä ja Täplä ressua. Koettakaahan nyt taiteilla ihan pystyasennossa, tai mites olisi luistimet ;))

    VastaaPoista