lauantai 22. helmikuuta 2014

Laslakin lauvantaihuolto.

Eipä sitä talavelle lähtiesä ihan tarkasti osannu ennustaa, mitä harrastuksenomasia puuhasteluja saa Ukka suoritella helemikuun loppupuolella. Hyvä, että kerkiää omat pissivermeet pitämään jonkullaisessa hoitotasapainosa, nin pihalla on yhet lorinat, joista tarttis huolehtia kans.

Helemikuu on tälle meitin Laslakille ja Ukalle olleet kelien puolesta helepohko, kun on pijelly nin lauhaa. Ei juurikaan ole ollu pelekova jäätymisestä tuolla ulukona. Parisakympisä käväs pakkanen tällä viikola, mutta eipä se pisunlentova haitannu.

Hankala on hiukkasen tietää, paljonko lirun pakkasenkesto oikeen on, kun selekeesti ainetta haihtuu ilimaan. Lisäks avonaiseen petonipyttyyn pääsee satelemmaan lunta, joka sotkee puolestaan sekotussuhteita. Pakkasenkeston kanssa mennään enempi arvijoimalla ja päivystelemällä.

Yllättävän paljo on käyny turismoja kattomassa Laslakkia paikampäälä. Ulukomaan eläviä jokunemmyös.

Tarttis varmaan paljastaa, että Laslakin liemeen kun nakkasee kolikon, ni onni käännähtää. Ukkaki nakkas sinne kakseurosen viikko sitte. Het samana päivänä voitin äsmarketin ykskätisestä vitosen. Että tämmönen tappaus.


Laitan tähä vielä varmemmaks vakkuuveks yhen kerran linkin Laslakin lirityksen elävästä kuvasta Lasolivirman sivuilta. Tuosta ku likkaa, nin pitäs auveta tuosa yläpuolela näkyvää kuvvaa. Yötäpäivää se kohtuuvvella näkkyy, kohta iltavalastuksessa päivännäköväki paremmi.

Tälleaamuva Ukka kävi siivoilemasa ylimääräset lumet pois suojaverkkojen päältä ja tarkistelemasa hiukan, ettei letkut vuoja. Ja samala lisättii päälärillinen Lasolija.

Tukikohasta tuiskulumellentova seurailemisiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti