keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Sana leviää.


Un Manneken-Pis finlandais pisse de l’antigel !
Le Manneken-Pis reproduit dans un des endroits le plus froid de l‘Europe, en Finlande. Il fait pipi. Et ça ne gèle pas. Normal: le sponsor du projet est une marque...d’antigel.Avec ses 69 habitants, ses températures glaciales et ses hivers sans soleil, on peut dire que Naruska - un petit village en Laponie finlandaise - n’attire pas grand monde. Et pourtant, voilà que le jumeau identique du plus célèbre Bruxellois s’y est installé depuis quelque temps.Pour attirer les touristes, les Naruskois ont eu une idée originale: ils ont dressé leur propre Manneken-Pis. Le petit homme vide sa vessie dans ce village - près de la frontière Russe, à 124 km de la ville la plus proche et dans des températures qui peuvent baisser jusqu’à -50°C.
« Tellement froid qu’on pisse des glaçons »
“On a l’habitude de dire que chez nous, il fait tellement froid qu’on pisse des glaçons. Notre but est de prouver au monde entier que ce n’est pas vrai”, explique monsieur Ukka Santala, le propriétaire d’une auberge locale.
Le Manneken-Pis finlandais est couronné d’un bonnet lapon traditionnel. Il est illuminé et placé sur un piédestal de glace.Il y a tout de même une petite différence entre le Manneken bruxellois et son jumeau finlandais: en Finlande, ce n’est pas que de l’eau qui coule dans la fontaine! Les températures l’obligent - du liquide antigel y a été ajouté!Le fabricant finlandais de liquide lave-glace Lasol est venu à l’aide. Il est le sponsor officiel du projet à Naruska. Dont le Mannekenpis espère devenir aussi célèbre que celui de Bruxelles.


Suomen Manneken Pis kusta pakkasnestettä!
Manneken-Pis toistettu yksi kylmin paikoista Euroopassa, Suomi. Hän pees. Ja se ei jäädy.Normaali: kummilta on brändi ... pakkasnestettä.Sen 69 asukasta, sen pakkaselta ja Aurinkopyörättömiä talvet, voimme sanoa, että Naruska - pieni kylä Suomen Lapissa - ei houkuttelevat monia ihmisiä. Mutta nyt identtinen kaksoisveli kuuluisimmista Brysselin asettui siellä jonkin aikaa.Houkutella matkailijoita, Naruskois oli alkuperäinen idea: he ovat asettaneet omat Manneken Pis. Pieni mies tyhjentää hänen virtsarakon kylässä - lähellä Venäjän rajaa, 124 km päässä lähimmästä kaupungista ja lämpötiloja, jotka voivat pudota -50 ° C."Niin kylmä, että jääpuikot kusta""Meillä oli tapana sanoa, että meille, se on niin kylmä, että jääpuikot kusta.Tavoitteenamme on todistaa maailmalle, että tämä ei ole totta ", sanoo ukka Santala, omistajan paikallisen inn.Suomen Manneken-Pis kruunaa perinteinen Lapin korkki. Se syttyy ja asetetaan jalustalle jäätä.On vielä pieni ero Brysselin ja Manneken Suomen Twin: Suomi, se ei ole vain virtaava vesi suihkulähde! Lämpötilat vaatia sitä - on pakkasnestettä on lisätty!Suomen valmistaja pesuneste Lasol tuli auttamaan. Se on virallinen sponsori hankkeen Naruska. Mannekenpis joka toivoo tulla yhtä kuuluisa kuin Brysselissä.3 kommenttia:

 1. Ukalle on lähetetty runsaasti palautetta patsaasta. Pääasiassa se on ollut plusmerkkistä. Ja lisääntymään päin...

  Sain eräältä entiseltä sallalaiselta ulkomailla asuvalta neidolta googlea paremman käännöksen lehtijutusta, jonka julkiasen tässä kommentissa:

  Suomalainen Manneken Pis pissaa jäänestoainetta
  Manneken Pis'istä on tehty jäljennös yhteen Euroopan kylmimmistä paikosta, Suomeen. Hän pissaa. Eikä se jäädy. Normaalia: projektin sponsori on …. jäänestoaineen valmistaja.
  69 asukkaineen, jäätävine lämpötiloineen ja kaamoksineen, voidaan sanoa että Naruska - pieni kylä Suomen Lapissa, ei vedä puoleensa suuria joukkoja. Mutta nytpä Brysselin tunnetuimman (henkilön) kaksoisolento on pystytetty sinne jokin aika sitten. Vetääkseen turisteja puoleensa, naruskalaiset ovat saaneet omaperäisen idean: he ovat pystyttäneet oman Manneken Pis'insä. Pikkumies tyhjentää rakkoaan tässä pienessä kylässä - lähellä Venäjän rajaa, 124 kilometrin päässä lähimmästä kaupungista ja lämpötiloissa, jotka voivat laskea jopa -50 asteeseen.
  Niin kylmää että pissataan jäätä
  Täällä on tapana sanoa, että sitten on jo kylmää kun pissataan jäätä. Tarkoituksemme on todistaa muulle maailmalle, että se ei ole totta, kertoo herra Ukka Santala, paikallisen majatalon omistaja.
  Suomalainen Manneken Pis on kruunattu perinteisellä Lapin päähineellä. Se on valaistu ja sijoitettu jääalustalle. Brysselin Manneken ja sen suomalaisen vastineen välillä on kuitenkin pieni eroavaisuus: patsaasta ei virtaa ainoastaan vettä. Lämpötilan takia siihen on täytynyt lisätä jäänestoainetta. Apuun on rientänyt suomalainen lasinpesunesteen valmistaja Lasol, joka on Naruskan projektin virallinen sponsori. Manneken Pis toivottaa (Naruskan projektille) samanlaista menestystä kuin Brysselin vastineelleen.

  VastaaPoista
 2. Sen verran pitää korjata että "on niin kylmä että kusikin jäätyy kaarelle"ja se on oikea sanonta sillä eihän kukaan kuse jäätä.(Anteeksi pilkun piip)

  Terveiset taas Rysäkylästä perkeleellisestä vesisateesta jota tulee joka ikinen päivä ,se on tätä meiän talvea perkele.

  T Pirjo ja Vesa

  VastaaPoista
 3. Lapinlahen Linnuilla on semmonen laulu, jossa kysytään, miksei asioista puhuta niiden oikeilla nimillä. Nämä nyt puheena olevat asiat voidaan ilmaista rouvimmin ja kauniimmin, mutta eipä taida asiantila siitä muuksi muuttua. Eri kielialueilla on varmaankin tästä asiasta olemassa niin sanottu kirjakieliversio ja vastaavasti puhekielen "kovempi" versio.

  Ukkaa herkästi syytetään liiastakin kirvaamisesta ja sen tapaisesta ainakin puheissa, mutta kirjoittaessahan on aina pari sekuntia aikaa miettiä, miten asiansa esittää.

  Totuus ei pala tulessakaan, sanoo sana. Kutsukoon itse kukanenkin näitä asioita mieluisimmalla tavallaan ja unohtakoon liian kovat ilmaisut. Neidot ovat meitä miehiä varovaisempia sanakäänteissään, joten suodaan se heille. Ainakin näin Ystävänpäivänä.

  VastaaPoista