sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Nimipäiväsuma.

Ukka on lisännyt Suomen nimipäiväkalenteriin Aslakin nimipäivän kohdalle myös Laslakin nimipäivän, jota täällä Naruskalla on juhlittu hillitysti, mutta kuitenkin arvokkaasti. Tukikohdan pihapiirissä on pyörähdellyt myös muutamia ohikulkijoita onnittelemassa, vai lienevätkö käyneet heittelemässä onnenlantteja patsaspaljuun. Näyttää nimittäin siltä, että nesteen pinta on poikkeuksellisesti nousussa, kun se tähän asti on ollut laskeva.

Huomenissa on juhlapäivä Matilla, jonka myräkkää perinteen mukaisesti täällä odotellaan. Aikalainen myräkkä saa toki tulla, ennen kuin päästään samoihin viuhuviin tuulilukemiin, joita eilen ja toissapäivänä pääasiassa sisätiloista Mummelin kanssa tiirailimme. Matinpäivänä juhlii toista nimeään myös Kalle.

Ukka käytti pikkukameraansa Laslakin riemukaaren alla. Lauhan kelin kunniaksi Laslakki lorottelee pituuteensa nähden komealla kaarella, joka arviomittauksessa on rapian metrin mittainen, kun poju itse on vain seitsemisenkymmentä senttiä pitkä.

Paljuun kertyvät kolikot lähetetään Helsingin Lastensairaalan keräykseen, joten Naruskalla kulkiessa kannattaa onnenlantti jos toinenkin käydä Laslakin altaaseen nakkaamassa. Ja heittää samalla ilmoille toivomus, jolla on mitä parhaimmat mahdollisuudet toteutua.


Tukikohasta kolikkoloisketta kuuntelemisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti