lauantai 31. joulukuuta 2022

Taasko se vaihtuu. (2789)

Son taas yks vuojenkierto kohta lakkarisa. Viuhumalla net mennee ainakittäälä Naruskan kairasa, mitellie muuvalla.

Uuvelle vuojele lähetään luottavaisila mielin. Joku saattaa muistaa jokuviikkositten, kukkirjootin ylähuulesta poistetusta pienestä äkäsestä tulehuspesäkkeestä. Nyt se lihapala on tutkittu, eikä net tulokset oikeen mieltä lämmittele, kun soli syöpäperänen. Onneva oli siinä, että kävin oikijallaisen lääkärivvastaanotola, kun Mehiläisen ihotautityvär heti luomitutkimuksissaan honasi, että huuli on pikana hoijettava. Kiitokset oikeesta tijaknoosista hälle.

Tammikuullopule tulevanavuona pittää Ukka Matinpoijjan mennä Rovaniemele ultraäänisyyniin ja johonkikkuvvauksiin, misä tutkitaan, ettei tätä sammaaplaatuva olis muuvala kuin ylähuulesa.

Yöunijen enole huomannu vähentynneen asijan johosta, maalimahan ei murehtimala parane. Sais vielä tuon ylähuulen tiukan leikkuusauman siihenkuntoon, että pystyis kunnolla nauruurräjähtämmään. Vielä pittää varova...

Son talavee tääläki. Käväsin tuosa kirkonkylältä hakasaemasa eväspuolta. Reisula tuli nähtyvä paitti paljollaisesti tekrijä, nimmyös työjjäkijä. Sähkövirma on viikovverran rakennelu Kotalankylärristeyksestä Tennijöjojen sillampieleen ylettyvvää sähkölinjaa tiellaitaan varmaankijjo toista kilometrijä. Routa ei kaivuuta haittaa.

Helepomminhan tuosta sijainnista vikapaikan löytää tiempäälä ajelemala, kuvvanha linja on tullu jottain vitelikkojapitkin jostain Särkelänkylän suunnasta, mistä lie.Vauhisaotetut kännykkäkamerakuvat ohhiukka epätarkkoja, mutta Kotalan vanahan kaatopaikansuorala on sähkövirma uutukaistalinjaa jo tuomasa. Tuotavauhtija net kyllä kerkijää Tennijövvarteen parisaviikosa ehkä.

Tästä 2022 vuojesta jää pakosta päälimmäisenä mieleen tuon itänaapurin kahelin johtajan tempaukset. Alakaa aikalaila keittämmään, kun kuuntellee nuita sotauutisija ja mielettömyyksijä. Temppu ei ainakhan ole ejistänny Tukikohan myyntihanketta, päivvaston. Jottain kuiten ovvirreilä, vaikkei vielä lähemmin kerrottavana. Meilon emännän kans aikaa jatkaa täälä elova, ninko on tehty kolomeevuotta vaile kolokytävuotta.

Tukikohta toivottaa kaikile tasapuolisesti rauhallista vuojevvaihetta ja Onneva tulevale vuojele 2023!

Tukikohasta luottavaisimmielin tähä.


2 kommenttia:

  1. Hyvää Uutta Vuotta 2023 Naruskan väelle! Lumiennustekin keväälle on nyt arvioitavissa. Toivotaan, että Ukka pääsee säikähdyksellä irti pahan taudin epäilyistä.

    VastaaPoista
  2. Hyvää alkavaa vuotta 23 t. Pirjo ja Vesa Lempäälästä

    VastaaPoista