torstai 8. joulukuuta 2022

Lumetuslunta. (2780)

Luntahan näyttäs enempi kertyvän meiltä eteläämpäin. Vähällaisesti siton täälä näihimpäiviin asti ollukkin, mutta muutaman viimepäivän aikana on lumenpaksuus kiivenny parriinkymmeneen senttiin.

Son syksytalaven yks hommista käyvä Kallelan kivijalakaa hiukka lumettamasa, että pyssyisvät lähinä vesiputket sulina köökin altaile.

Viskarssillumentyönnin heilu Ukan käsisä vetoliikettä puolisentuntija, niijjopa siirtyilit parimmetrillevveyveltä mökinympäriltä seinijen ja kivijalansuojaks.Emännyys laittelit Ukan huoltoreissuaijala joulusinapin tevon työnalle Ukan äitevainaan ohojeela. Kaikkihan sinappija tehhä ossaa, mutta täsä yks ohoje, josei olettullu kokkeiltuva. Sevverran tekovaiheesta mullakin tietova on, että tätä sinappija hellala tehesä pittää jonkumpäivystää kokoaijjan, ettei tapahtu pohojaampalamista.

Sinappi Pirkkomummun tapaan:

100 grammaa sinappijauhetta (Colmans)

1,5 tesijä hienoosokerija

Ruokalusikallinen pottujauhova

Yks kanammuna

Puoltoista tesijä kuohukermaa

Nämät aineet laitetaan kattilaan ja keitellään mievola lämmölä hithaasti ja KOKOAIJJAN vahtien, muutonse pallaa pohojaan.

Viimesenä lisätäävvielä puoltoista tesijä herkkukurkullientä. Jos halvaa, nivvielä voi satsija terävöitelä parila ruokalusikallisela eli piipilliselä konjakkija, jos sattuu olemaan. Meiläkissattu olemaan, kunon kylymäsavukirjova osin vejetty vakumiin konjakila penslaamala.


Tukikohasta viikollopun päivällissiin valamistautumissiin tähä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti