maanantai 12. joulukuuta 2022

Vislaukset vislattu? (2782)

Alakuu on emännämmielestä sopiva aika hävittää semmosta, joka hävitettävä on. Tämä poisto-operaatio Ukan ylähuulesta ei kuitenkaan ole tehty kuukalenteri kourassa, vaan päivämäärä operaatijolle tuli meitin oman aluveen sairaalasta, jokon Lapin keskussairaala.

Sinne minut passitti Mehiläisen mukava ihotautilääkärityvär, jolla olen poistatellu muutaman hankaantunneen luomen pois ja tarkistuttanu melanoomasuvun evustajana luomia sillon tällön parivvuojenvällein, ninko ohje on.

Tyvär näppäsi rapijakuukaussitten yhen luomenretaleen kaulalta pois jäävyttämällä. Soli kuulema ei nin tärkijä homma kuin kirjottaa Ukan ylähuulesa olevasta tulehuspatista pikalähete Älkooässään. Se pikalähete poiki tämpäiväsen Rovaniemeläkäynnin.

Puolisentuntija kokeneempi ja harjottelevampi lääkäri yhesä rappasvat ylähulesta kasvannaisempois. Sain ennen operaatijota valita, että otetaanko pelkkä kojepala ensin ja sitten päätämä poistosta. Olin sillämielin, että ei kannatte eeskahtaale Naruskalta ajela mokoman takija, vaan ottakee samontein pois. Ja ottivat kans. Ensin kivulias puudutus, mutta siitä etiäppäin sitten ei tarvinnukkaan muuta kuin kuunnela lääkärijen keskinäistä raatija, että mistä sipastaan ja mitempäin puukkova pijellään. Harjotuspotilas makkoili mukavasti selällään kirkkasa valosa naama osin piiloon teipattuna.

Sitä poistohaavaa sitten kursittiin ensin syvemmältä sulavalla langala ja sitten tikattiin ylähuuleen näkyväle osale muutama tikki, jokka otetaan pois rapijan viikompäästä. Leikkaussaalis laitettiin muoviseen purkkiin oottamaan tarkistusta, onko se pesäke syöpäperästä vai muuta. Tieto asijasta tullee kuulema kolomesa viikosa kirjeenä kotijo.

Lihakimpale näyttää varmaanki isommalta tuola purkinnesteesä, koska ylähuuli on isoimmalta osaltasa vielä paikallaan ja tallesa. Ja ainakin alahuuli on ehejänä. Ylähuuli on tiukasti teipattu ja aanelosevverran on hoito-ohjeita.

Paha onnyt pois, olipahan se semmonen tulehtunnu pesäke. Täsä naamasa ei arpi haittaa, vaan on ninko maanteijen kuninkaan Teuvon laulusa, että täsä naamassa arpikin kaunistus olisi...

Tukikohasta varovasti syömään opettelemissiin tähä.


1 kommentti:

  1. Hyvä, että ottivat kerralla pois. Itselläni on naamasta otettu kaksi luomea pois. Toisesta ei jälkeä näy, toisesta näkyy arpi, vaan kuten laulussa tosiaan sanotaan, niin tässä naamassa arpikin kaunistus on :D

    VastaaPoista