torstai 1. joulukuuta 2022

Maalimalla. (2778)

Tainnuhhurahtaa viikompäivät johonki, nin ei olettullu kirjoteltuva tännemmittään. Noh, josei ole tärkeetä asijaa, nimmuutkin tuntus olevan näinäaikona hiukka kevyvemmälä käynnilä. Meitei kuiten kaamokset masenna.

Olima parityönseuvut Tukikohasta läntisesäkairasa ja Onnelasa. Maanpetturuuvesta tieten syytetään kohta, kukkävin ostamassa Leksukseen kesärenkaat Haaparannalta. Net on sielä kuiten sevverran halavempija, että kannattee käyvä. Ja kesärenkaat on nyt halavimmillaan.

Tulipa rengaskauppijaan kans jutellesa tietoon semmonen entuuvestaan ittele tuntematon asija, että tuo itänaapurin kaheli hallittee puolta kimröökimarkkinasta maalimalta. Sieloli Haaparannala semmonen tuntuma, että renkaat saattaa jatkosa kärsijä tuon aineempuutteesta, jos net tuottajat keskittyy vaan sotimaajja karkailemmaammaasta. Tiijä häntä, mullon kuiten nyt tikisäolevat pirellit oottamasa suvikelijä. Ja nethän ei kaukana ole.

Kaamostapelekäävät kunei nyt liiku, nin on ollu aikaa viritelä Kallelasa semmosija käytännöllisijä parannuksija immeistevviihtymisseen sielä koskenkohinasa. Vaihoin sinne hiukka isommajja tuoreemman telekkarin. Ja samala vaihoin sinnemmyös telijan tikiboksinkautti toimivat televisijokuvan. Elisat jätin taakse, enkä ihahhevilä sinne takas mene. Hyvin pelas ainakikkojekäytösä telijapoksin kautta, vaikkejjoutannu siellä ampumahiihtoja seurailemmaan kuin muutamamminnuutin.

Niija telekkarillisäks ostima kokkeeksi puutelineen. Son kiinalaine, ihan yllättäin. Soli kuiten ihan sopeva hinnaltasa ja kooltasa. Tyhjentelin siihen neljästä pärekorista koivuklapit, jotka nyt ei vallota lattijaa kuin kolokytäsenttijä kanttiisa. Taijan tokmanninohi kulukijessani ostaavvielä toisen, nin saa tuon puulaatikon vietyvä kans pois.Telekkari isontu neljäkytäkolometuumaseks. Jokei sitä tykkää kattela, nin saasen pittää kiinnikkin...

Lunta on tänhään sajelu pitkästäaikaa muutama sentti. Sonki ollu kummallinen syksytalavi, kunei joulukuun alakuummennesä ole tarvittu linkomiestä Tukikohasa, eikä Kallelansuunnila.

Tukikohasta hämärästä nauttimissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti