keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Ja päivä pitenee. (2785)

Tekasimma poijjampoika Aarninkanssa pienet huoltoretket tuonne jojentaakse. Ei ole näinäaikona liika pitkää pätkää tuota päivävvalova, mutta lyhimpäivä alakaa olleen pelattu, ja tästä etiäppäin mennään taas valova kohen.

Hyvin met ehimmä Aarnin kanssa lumettammaan Kallelan kivijalakaa toistamisseen nyt, kunon tullu lissää pehemosta eristävvää lunta. Ukka veteli lumentyöntimellä karkeenhomman ja Aarni peräsä pikkulapijolla tasotti kolomijokassaa nin hienosti, että oikeen olima hommasta ylypijät.

Ehittiimmet muutaki tekemääjja näkemään, vaikka päivä olit lyhvelläntä. Laskima koko matkala kummallakippuolen Naruskajokkee ainaki viiskytä tekrijä isomisa ja pienemmisä koivuisa murkinoimasa. Son niijenkissyötävä koko valosa aika, että pärjäileevät yönyli kiepisä. Kieppilunta alakaa olleen nelisenkytäsenttijä, joka taitaa olla riittävä paksuus tekrijen yöunile.

Siekan sillalta ei olettullu pitkään aikaan otettuva maisemakuvvaa, joten palatesa pysähyimä siinä sevverran, että kännykkä napsahti parriinkertaan ylä- ja alavirtaan.


Kasperin ja Raisan lapsoset on parinyövverran meilä ilona Naruskala Tukikohasa, mutta huomenisa on pallautuspäivä heile Rovaniemele. Met vietämä siellä jouluva hiukka etuaijasa, kumpitäis olla takas Tukikohasa aatonaaton ehtoolla.

Huulijen tikit kävin otattelemasa pois maanantakina kotiteekoosa. Tytöt näppäsit net pois ammattitaijola. Parit sulavatttikit jäi vielä haittaamaan huulen sisäpuolele, mutta näjemä net oli viikonkestävää lankaa, kunnet kumpikin oli sulanuvvalamiiks ehtooseemmennesä.

Sevverran on tuntuva leikkauspinnoisa, että nauramista sillai oikeen räjähtämälä pittää välttää. Ei meinaa vaakasuuntaan huuli antaapperiks, ninko ennen opperaatijota. Mutta hyvvää siitä tuppaa tulleen ja nyton helepompi olla, kunnet tikit on pois.

Tukikohasta normaaliin saunarytmiin taas siirtyilemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti