sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Jouiluetkot. (2781)

Sojjoulukuu menosa hyvvää vauhtija likemmäks huipentumisijaan. Met pijimä jouluetkopäivälliset eilissäpänä Tukikohan tiloisa. Meitä piti ollakkoola oma pesuve kokonaisuuvessaan tenevat tenavinneen. Het kuiten joutuit peruuttammaan osallistumisesa minkäpä muunkaan syyvvuoksi kuin koronan.

Pijimä mettopäivälliset vanahempijen immeisten kesken, kumpaikala olitvain tutut pari pariskuntaa kirkonkylästä ja talon emäntä ja isäntä. Hyvimpärjäsimä iliman lapsosijaketterijä...

Emäntä ollaittannu Tukikohan ison salin joulutunnelmaan. Sillä sisustuksela menit mettopäivälliset ja tulevana tiistakiehtoona pitäis näisä sammoisa tunnelmisa laulella kauneimpija joululauluja.Pijimä ikäimmeistenkesken päivälliset nin, että heilahti. Olit lintupattaa yhelä ukkomettola ja puolellakymmenelä tekrilä. Olit imellettyvä puikulapottulaatikkova, namija tuoresallaatteja, emännän puikulaperunarieskat, saaristolaisleivät ja uunijuurekset. Jäläkiruuvaks jotain makijaa ja kultaresitenttikahaveet. Kaikki kaikillekkelepas.

Pyörähämä huomenisa Rovaniemelä päiväseltää. Tullee kokkeiltuva Leksusta kolomenkympin pakkaskelisä, jos HuutosMatin sääennusteeseen luottamista on. Johan tuo tälle ehtoota hilippoo parisakympisä ja kuu möllöttää pahaenteisesti itäselä taivaala. Alakuu, jollon eipitäs isommin tehhämmittään. Pakkasta voi tieten pijelä.

Tukikohasta aamupakkasennätystä oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti