sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Lumimäärä jää tälletalavee alle metriin. (2790)

Olentainnu joskus aiemminkimmuistella, mitä Naruskan Eräleirintäaluveen entunen eesmenny omistaja Ilimari Vuorela kertoili Naruskan lumimääristä. Vuojenvaihteen lumisentit voi kertova kahella koko talaven lumimääräks. 

Son ollu kohtuullisen tarkka arvijo monena vuonna, jotenka nyt Tukikohan lumimittarissa kunon lunta 46 senttijä, nin lopullinemmäärä ei metriin yllä...

Uusvuos Tukikohasa käynnisty sopevasti nollasta, kun aamusella mittari napotti nollaa. Nythäntuo näyttää jo paritasteet miinusta ja luppailit Ilimatieteellaitos tulevaksviikoks pakkaslukemija. Sepä meile passaa. Kärräsin joutessain ainakivviikompuut tuonne liiteriin kellariin pakkasija oottammaan.

Näyttäis siltä, että koivuva ompalanu tällettalavee reippaasti vähempi kuin normaalisti. Varsinaisija pakkaskuukausija noin tilastomielesä on eessäpäin tammi- ja helemikuu. Maaliskuulahan alakaa aurinko jo räyustäitä tiputtelemmaan, eikä pakkasta riitä kuin yöajalle.


Ukan Leksukselle on nyt autonkokonen tila halakokatoksen kulumassa. On levveyttä ja pittuutta nokko, ettei pääse kolohuja syntymmään.

Tukikohasta pakkasija levollismmielin oottelemissin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti