keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Vääpelin räkätauti. (2498)

Ei niitole Sallasa montaa koronatartuntaa kait ollu, alle kymmenen kuiten. Ei täsä meilläkhän ovi näinä keskitalaven pakkasila liikaa aukeile, mutta kuiten oli latvalinnumpyynnisä kymmmenkunta immeistä, joijen kanssa aikas likikontaktisa oltiin, kun tässä majjaa päiväkausija pitivät.

Ei heisä ollu yhtään räkätautista. Ja tillausvaiheesa kaikile onkin ilimotettu, että tervetulemas, jos ei räkä noukasta tippase.

Vääpeli se meilä kulukee enempi tuola kirkonkyläsä immeistenkans tekemisisä vieläki. Sillon yks viikkoryhymä ja jottain muitaki kunnan ympyröisä olevija työtehtävijä vielä. Niisä joutuu olleen tekemisisä muijen kanssa.

Nyt son vääpeli ollu vajjaan viikompäivät selekeesä räkätauvisa ja yskäsä. Työkeikat on ollu tieten tauvolla ja hänku on semmonen tunnontarkka immeinen, nin kävi koronatestisä Sallan teekoosa eilen. Tulos nekatiivine.

Minä hälle sannoin jo ennen testijä, että hänerräkätautisa ei ole koronata. Jos olis, nimmuutamasa päiväsä täntalon talakkari varmaankillöytys teholta...

Suapanähä, mitenkäyp tällä kevätkierroksela Lovviisankoulukkaila. Vuojempäivätsitte tämärruletin alakukierroksila heilloli meininki painuva Takkaseljän kairaan viikoks, mutta Lovviisankaupunki oli erimieltä, eikä sieltä päästymmihinkään. Nyton sama tilanne eesä ja ovat tähäntietoon tulosa. Tai sitten ei, arvelema met emännänkans tääläpääsä.

Tukikohasta puukkomestarin kansa kirkonkyläle saunaan riskeeraaamissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti