keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Matimpäivä alako synkämpuoleisesti... (2504)

Matimpäivää. Ukan isä oli Matti. Ukan toinennimi on nykysin Matinpoika. Ja Kallen nimisarjasa on myöski Matti. Son jonkullaine sukurasite näjemä.

Amusella varahin kuuntelin Linko-Jarkon tulova postilaatokon suunnasta. Kekkasin tieten, että käyn ajamasa emännän uuven Suparun tallista ulos, nin Jarkko saa vetastuva lingolla autotallin kynnyksen päältä kunnola lumet pois, kun ei tarvitte varova automperrää. Se ylettyy melekeen oven tasale. Ja olima aamusta lähösä Vasaravakijoreisule.

Jarkko hokas liikkuni ja pyssäytti linkovermeesä siihen pihale ja hyppäs pois pukilta. Minä hyppäsin Suparuun ja läksin perruuttammaan tallista ulos. Kattelin oikijampuoln sivupeiliin pihasa, etten perruuta halakokatoksen kulumaan tai sitten Leksuksen persiiseen, joka on siinä kääntymishollila.

Toinempeili jäikissitte tarkkailuva vaile. Sielolis ollu Jarkon raktorin linko. Samasa kun rysähti, nin pää käänty itteläki vasemmale, jollonka näjin Jarkon huitelevan ninko heinämies mulle varotusta, mutten tietenkäännähäny, kun katse oli oikijale.

Lujjaa tavaraa on linko. Sen kulumaan ei tullu mittään. Suparun takapuskuriin sensijjaan tuli reppeemätä ja eikomijaa naarmuva nimpaljon, että harvon lähestyilen auton omistajjaa nin anteekspyytävästtikkun nyttein. Tiijän auton olevan emännän silimäterän.

Nooh, eikun aamutuimaan vakkuutusyhtijöön vahinkoilimootusta tekeen. Uutukaisesa on uuven yhtijön meile, jonkun POPin vakkuutus, jota Kasperi suositteli kokkeilemmaan. Olikinse kahensaan omavastuukaskola halavempi kuin olis ollu Ihvisä viijensaan vastuila. Nimpä tehin vakkuutuksen sinne, jotenka nyt myös vahinkoilimootuksen.

Ensviikola on tarkistuskäynti Rovaniemelä. Ukalta tarkistettaan oikijankäjen nimetön, josko siitä leikattas kipijä napsusormi, kunon kuulema vajjaatehola nuot leikkaussalit. Mullon aikaa mennä sinne millovvaan, kunon kahen sormen leikkaamisesta lystit kokemukset muistisa. Samala reisula iltapäivälä saavattutkija, millä aikataulula ja miten korjataan Mummelin pirssin persaus. Takapuskuri mennee uusiks.

Alakaakhan täsä olleen kohta semmoset aijjat, että tars harkita ajokykyvä riittisemmin... Ei ole havvaintokyky ninko nuoremmila. Ninkauvan ei ole hätijämitijä, kunei ala henkilövahinkoja tulleen. Tämmösilä törppöilyilä ei semmonenkaan kaukana välttämäti ole. Nyton uusinasa pelekkää muovija. Silti hiukka harmittaa...opiks ja ojennukseks, perkele.

Tukikohasta loppuva nimipäivästä rauhallisemmivviettelemissiin tähä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti