tiistai 8. joulukuuta 2020

Puuta ollappittää. (2459)

Kukhan ei koronan keskelä onneks hyökkäile hiukkaspäästäjän kuontalloon kiinne... Sitäkun polttaa rekkakuorman koivuva vuojesa, nin son semmonen synti, että se polttaja ei pietarimportila helepola pääse. Tältä se tuntuu.

Nyton kuiten tulevaan syksyyn ja talaveen lähtiesä perustavarata Tukikohasa sevverran, että jos niitei tuosta takavarikoija, nin metrisikskunnet saa, nin taas pirtti pyssyy lämpöösenä.

Olen luullu, että tän talon tilavuus kuutijoisa olis tuhannelluokkaa, mutta yksisä peruspiirustuksisa näky semmonenkilluku kuin 1500 kuutijota. Pitänee tarkistusmitata, mutta ei ainakaa tavan rullamitala. Toiskhan joulupukki semmosen laserimitan, sillähän se luonais. Tarttee parantaa kilttirintamala.

Vallassaan. Takapihala on nyt paikallista puuta kahen puolen Politimavaaraa. Net on hithastikasvanutta Lapinkoivuva, joka ruutikuivana pittää kaikkikuutijot täsätalosa lämpösinä. Nimimerkki kakskytäviisvuottatestannu.Polttakhon kuka tahhaan nuita, nivvoi verrata, onko parempaa vuojempinosa ollu vai vuotta tuoreempi. Eipitäs isova erova olla. Poikki-halaki-pinnoon ja kuivaks, nin jytäkkää syntyy kattilasa.

Tukikohasta pikkupakkasija oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti